iveyPhil Ivey brukar räknas som världens bästa pokerspelare, men när 2015 summeras går det att konstatera att han är den som förlorat klart mest pengar under året online.

Många har genom året utnämnt Ivey som världens bäste och särskilt brukar han räknas som den bästa all-round spelaren medan till exempel spelare som Phil Galfond och Viktor Blom räknas som bättre i Pot Limit Omaha respektive No Limit hold’em heads up.

Det fanns dock en tid då Phil Ivey var den som även vann allra mest online i de största pokervarianterna. Men precis som för en av de andra storheterna vid denna tid, Tom Dwan, tycks det ha dykt upp en ny generation spelare som tagit spelet till högre nivåer.

Under 2015 har Phil Ivey som spelar under nicket ”RaiseOnce” på PokerStars och ”Polarizing” på Full Tilt förlorat cirka $3,7 miljoner totalt. Enligt HighStakesDB.com finns det ingen annan spelare som förlorat lika mycket under 2015. Pokerskribenten Dan Katz på Pokernewsdaily.com har räknat ut att Ivey har förlorat i genomsnitt $19,69 per spelad hand under sina onlinesessions 2015 – det är ett högt snitt även på high stakes-nivåer.

Som vi alla vet svänger det i poker och särskilt på de högsta nivåerna där många spelar med inslag av lös-aggressiv stil. Det finns heller ingen som tror att Ivey kommer råka in i en lika negativ utförsbana som Gus Hansen som efter ha varit en stor vinnare sedan under några år förlorade över 100 miljoner kronor.

Däremot är det möjligt att Iveys dagar som en av de mest fruktade onlinespelarna är över.

Det är annars är det bättre tider för svenske Viktor Blom och då Spelaspel.se om några dagar summerar vilka som vunnit mest under året kan det bli blågult i topp.