Phil Hellmuth kommer den 18-19 februari att stå värd för välgörenhetsturneringen Raise Your Hand for Africa som samlar in pengar till organisationen ”Starkey Hearing Foundation”.

Till sin hjälp har han två fotbollsproffs, Minnesota Vikings back Adrian Peterson och Arizona Cardinals reciever Larry Fitzgerald.

Starkey Hearing Foundation grundades år 1973 av filantropen William F. Austin för hjälpa hörselskadade barn. Till en början var organisationen endast aktiv i USA, men numera pågår dess arbete i över 150 länder runt om i världen, till exempel Ukraina, Vietnam och Dominikanska Republiken. Organisationen ägnar sig framförallt åt att dela ut hörapparater.
Raise Your Hand for Africa kommer att äga rum på Golden Nugget i Las Vegas och för dig som är sugen på att delta går det att få ett inträdespaket i utbyte mot en donation på $2 000. Du får då förutom inköp till själva turneringen då två biljetter till VIP-mottagningen som äger rum under fredagskvällen, två biljetter till åskådarbänken så du kan bjuda in folk att heja på dig och två biljetter till festen som kommer att hållas när turneringen har avslutats på lördagskvällen. Om du bara vill titta på turneringen på plats kostar det $25.

Fredagens VIP-mottagning kommer att hållas på Golden Nuggets Grand Events Center på fredagen med start klockan 20:00. I samband med denna kommer en auktion att hållas för att samla in ännu mer pengar till Starkey Hearing Foundation.
På lördagen börjar sedan festligheterna med en promenad uppför den röda mattan till Golden Nugget Ballroom och nattklubben Gold Diggers där borden är utplacerade. Turneringen sätter igång klockan 13:00 lokal tid och bland de som kommer att delta hittar vi bland annat en mängd NFL-spelare. Från Minnesota Vikings kommer Visanthe Shiancoe, Bernard Berrian och Bryant McKinnie, från Dallace Cowboys anländer Terence Newman och Roy Williams, och från St. Louis Rams anländer Mark Clayton.

Andra exempel på kändisar som kommer att dyka upp är komikern Steve Martin, rapparen Akon, skådespelarna Kevin Sorbo, Verne Troyer och Lou Ferrigno, samt Jordin Sparks som vann sjätte säsongen av American Idol. Givetvis stöds Raise Your Hand for Africa även av Annie Duke och Don Cheadle.