Förra året var det premiär för välgörenhetsturneringen Derby Poker Championship och nu har det blivit dags för att göra om succén.

Då hölls Derby Poker Championship två dagar innan Kentucky Derby och lockade både pokerstjärnor, idrottare och andra sorters kändisar. I år är datumet satt till den 5 maj, torsdagen innan ”Run for the Roses”, och årets Derby Poker kommer att samla in pengar till stöd för två olika verksamheter, ”Blessings in a Backpack” och ”Health and Climate Foundation”.

Precis som förra året kommer Phil Hellmuth och Robert Williamson III att stå värd för evenemanget, som kommer att äga rum på Louisville Palace Theater.

”Chanserna att få spela fotboll med Peyton Manning eller basket med Michael Jordan är tämligen små, men under Derby Poker Championship kan du plötsligt sitta där och spela kort med några av världens bästa pokerspelare samt andra stora stjärnor”, kommenterade Derby Pokers event producent G. Douglas Dreisbach.

Förra året var det möjligt att spela mot bland annat Chris Ferguson, Tiffany Michelle, Beth Shak, och förstås Hellmuth och Williamson. Från idrottsvärlden deltog bland annat golfproffset Corey Pavin, de amerikanska fotbollsspelarna Warren Moon och Paul Hornung, samt ridsportstjärnorna Robby Albarado och Corey Lanerie. Andra exempel på välkända namn som kunde ses vid pokerborden var skådespelarna Jesse Spencer tv-serien ”House” och Oscar Nunez från ”The Office”. Evenemanget drog in närapå $50 000 till välgörande ändamål, bland annat genom att Helllmuth och Shak – som båda tog sig till pengarna – donerade sina vinster.

I år sätter festligheterna igång klockan 18:00 då stjärnorna gör entré på röda mattan, och sedan öppnas borden klockan 19:00. Om du vill köpa in dig till turneringen (NLTH) kostar det $500 +$50, och under första timmens spel kommer det finnas $200 rebuys och add-ons. Kring klockan 23 på kvällen är det tänkt att festen ska sätta igång för alla som hunnit åka ut.

Blessings in a Backpack är en organisation med hemvist i Louisville som hjälper fattiga människor genom att donera mat, både i hemstaten Kentucky och på andra platser i världen. Bland annat ser Blessings in a Backpack till att amerikanska barn som är så fattiga att de har rätt till gratis skolmat får med sig matpaket hem över helgen så att de inte ska behöva gå hungriga tills skolan börjar igen på måndagen.

The Health and Climate Foundation är en internationell organisation fokuserade på att sprida kunskap om hälsa, klimat och andra miljöfaktorer. Organisationen har särskilt fokus på att motverka klimatberoende sjukdomar världen över.