Philipp Philbort GruissemWorld Poker Tour (WPT) Alpha8 London har vunnits av det tyska pokerproffset Philipp ”Philbort” Gruissem.

WPT Alpha8 är en serie high rollers som arrangeras på särskilt utvalda anhalter under WPT och som är utformade för att locka pokerspelare som vill spela för riktigt höga insatser. För sin seger i WPT Alpha8 London belönades Gruissem med £862 400 vilket motsvarar över 8,8 miljoner svenska kronor.

Totalt 19 spelare deltog i turneringen, inklusive svenske Viktor Blom som nådde det sista bordet och slutade på plats åtta i turneringen. Trots detta blev Blom utan pengar eftersom topp-fyra krävdes för att få något betalt.

Spelare som tog sig till pengarna i WPT Alpha8 London 2013

1) Philipp Gruissem, £862 400
2) Scott Seiver, £509 600
3) Tobias Reinkemeier, £352 800
4) Igor Kurganov, £235 200

Vinn resepaket till WPT

Att köpa in sig till WPT Alpha8 London kostade £100 000, vilket inte riktigt passar bankrullen för de flesta av oss vanliga dödliga. För oss hobbyspelare finns det dock goda möjligheter att delta i ett vanligt WPT Main Event. Vill man inte köpa in sig direkt finns gott om billiga satelliter online via vilka man kan ta sig till kvalturneringar där det går att vinna resepaket.

Just nu har till exempel Party Poker satelliter till kvalturneringar där det går att vinna resepaket till WPT Prague. WPT Prague kommer att spelas i december och är en del av den stora pokerfestival som äger rum i Prag den månaden. Om du vinner resepaket hos PartyPoker får du både inköp till WPT Main Event, hotellboende i Prag och rese- och fickpengar.

Satelliter finns tillgängliga på alla nivåer, så även den som inte vill riskera några stora pengar kan delta. För mer information, gör ett besök hos Party Poker.