Peter Bosz

Peter Bosz är Dortmunds nye tränare. Han tar över efter Thomas Tuchel.

 

Gjort ett bra jobb med Ajax

Under tisdagen blev det officellt då Dortmunds officiella twitterkonto @BVB annonserade att Peter Bosz är ny tränare för Dortmund.
Rekryteringen är mycket spännande då Bosz har gjort det fantastiskt bra med ungdomarna i Ajax. Nu får han ta över Dortmund som har ett ungt lag med massor av talang även dem, bland annat svenske stjärnskottet Alexander Isak som fortfarande väntar på sitt stora genombrott på den internationella scenen, då speltiden för Borussia Dortmund varit sparsam.
Som bekant tog Bosz Ajax till Europa League-final mot Manchester United. Väl i finalen hade man inte mycket att säga till om, men Ajax väg till finalen är imponerande då man slog ut FCK, Schalke och Lyon.

Det sägs att Peter Bosz haft varit oense med bland annat Dennis Bergkamp och andra i ledarstaben, och att han inte ville lämna Ajax efter bara ett år, med det fina lag han rattat under säsongen. Men att han ansåg sig vara tvungen att lämna då han inte känt förtroende från ledningen.

Tuchel fick sparken

Borussia Dortmunds förre tränare Thomas Tuchel har haft en väldigt lik situation i sin roll som ledare för Dortmund. Precis som Bosz har det varit tjafs med ledningen. Tuchel som var med när Dortmund tog sin första titel sen 2011/2012 då man lyckades plocka hem den tyska cupen för en vecka sen. Strax efter cupfirandet sparkades Tuchel. Rykten gör gällande att Thomas Tuchel inte är en helt enkel person att samarbeta med och att det har varit en pågående konflikt under säsongen som inte gått att lösa. Likt Bosz har Tuchel ett öga för unga spelare och det är ett ungt och talangfullt lag som han lämnar efter sig.

Bosz kontrakt sträcker sig till 2019. Det är ännu oklart vilket lag som Tuchel går till.

 

Spela på Bundesliga hos Betfair

Betfair