Här tar ett hemmastarkt Pescara emot ett formstarkt Avellino och här råder det ingen tvekan om vad jag tror, vi lär få se en öppen tillställning där Pescara kommer gå framåt som vanligt på hemmaplan. Men man möter ett Avellino som är hyperfarliga offensivt och kan hota vilket lag som helst i serien, sen vet vi ju om att defensiven inte håller hög klass alls. Det känns verkligen som att det är upplagt för vilda western här när två offensiva lag med segrar i ryggen möts!

  • Pescara – Avellino
  • Spel: Över 2.5 mål
  • Odds: 2.17 @ Unibet
  • Insats: 7/10 Units
  • Spelstopp: 20.30

Pescara förlorade ju näst senast hemma mot Ternana (1-2) där man hade nog med chanser för att knipa minst 1 poäng, men blev torsk till slut och mycket på grund av ett rött kort efter cirka 35 min. Senast tog man sig samman och tog 3 poäng borta mot jumbon Como när man vann med 0-2. Men det finns mycket att säga om den matchen, för det första så borde Como gjort minst 1, eller nej minst 2 mål men målvakten Vincenzo Fiorillo i Pescara storspelade. Känns inte som han kommer göra två likadana matcher på rad vilket kommer behövas då Avellino har en vassare offensiv än Como. Men däremot dock så är man betydligt offensivare på hemmaplan vilket lär visa sig både offensivt och defensivt.

Nu får man visserligen tillbaka mittbacken Michele Fornasier och mittfältaren Rolando Mandragora från avstängningar men man har en superhet anfallare på topp som öser in mål just nu, han heter Gianluca Lapadula. 2 mål senast blev det utan att knappt anstränga sig så värst, han stod på rätt plats vid rätt tillfälle. Sen har man även Gianluca Caprari bredvid sig som även han har gjort en del mål. Så framåt ser det riktigt bra ut och på hemmaplan brukar man ju gå framåt ganska kraftigt. 7 av lagets 13 matcher har gått över 2.5 mål.

 

pescara     Avellino

Avellino har verkligen börjat hitta formen nu efter att ha haft extremt svårt att göra mål i början av säsongen. Nu har man gjort 3 mål i 3 av dom 4 senaste matcherna, mellan där blev det bara 1 mål borta mot Crotone (3-1) men hade rättvisan varit där så hade man gjort 3 mål där också. Men i alla fall så är det 10 mål senaste 4 matcherna men samtidigt så ser defensiven som vanligt rätt ostabil mellan varven och man vet aldrig vart man har detta Avellino. Bara 1 lag i serien har släppt in mer mål och det är jumbon Como, men bara 2 lag har gjort fler mål och det är 1an Cagliari och 2an Crotone så ja. Nu kan jag tänka mig att man kommer få försvara sig en del då Pescara lär sätta högsta fart per omgående och det blir ju intressant att se när defensiven inte alls är så bra. Dock så kommer man ställa om bra och vara livsfarliga mot ett kanske för naivt Pescara.

Man saknar fortsatt den ordinarie backen Alessandro Ligi, som var borta förra matchen ocksåvilket är ett avbräck. Annars ser det rätt bra ut där man saknar anfallaren Francesco Tavano, men när man har formspelare som Benjamin Mokulu och Marcello Trotta på topp så känns det superbra ändå. Sen har ju Tavano inte gjort det som man trodde han skulle göra denna säsong, men det kanske kommer senare. Man har även sparkapital på bänken i form av Roberto Insigne, brorsan till Lorenzo i Napoli, som i sina bästa stunder är riktigt bra på den här nivån. 9 av lagets 13 matcher har gått över 2.5 mål. Nä men ska vi säga 2-2?

——————————————————————————————————————————————————–

Pescara är ett offensivt lag, speciellt på hemmaplan. Man tog även en skön seger senast vilket ger dom självförtroende. Man har formstarka spelare offensivt och kan inget annat än att tro att man kommer gå för 3 poäng här. Avellino är dock ett lag man inte vill möta just nu känns det som. För dom har en offensiv som kan första för de flesta lag i serien inkl Pescara. Dock är defensiven inte alls bra vilket säkert är en fördel för Pescara. Men ett formstarkt Avellino kommer hit för att ta minst 1 poäng, men inte genom att backa hem utan här kommer det bli vilda western. Vem skjuter bäst? Jag spelar Över 2.5 mål till oddset 2.17. Insatsen är ganska hög. Avanti!

/ L’orso