Tour de France betwayDu har väl inte missat att Tour de France är i gång. 198 cyklister gör upp (några har i och för sig redan brutit) om de totalt fyra ledartröjorna på den stekheta asfalten i släta etapper, etapper som bara de riktiga bergsgetterna kan uppskatta och tempolopp. I skrivande stund (måndag 13 juli) är cyklisterna i Pau vid Pyrenéernas fot och det är vilodag efter en ganska lättåkt första vecka. Det blir dock värre med start på tisdagen då den väldiga bergskedjan mellan Frankrike och Spanien väntar.

Gratisspel om du förlorar

Det är inte särskilt många spelbolag som har tagit fram erbjudanden för Tour de France hittills, men Betway är ett lysande undantag. Här kan du nämligen spela på etappvinnare och få pengar tillbaka om din tippade ryttare kommer på andra plats.

Så här fungerar erbjudandet:

  • Placera ett spel på etappvinnare på valfri etapp under de två veckor som återstår av loppet
  • Insatsen måste vara minst 50 kr
  • Om du prickar rätt cyklist som vinnare tar du givetvis hem pengarna direkt
  • Kommer din tippade ryttare i mål som tvåa får du ett gratisspel på 50% av insatsen upp till maximala 200 kr.
  • Gratisspelet måste användas i sin helhet på ett enskilt oddsval inom sju dagar.

Odds för mästartröjorna

Så här en vecka in i loppet kan det vara intressant att se vilka cyklister som har de olika tröjorna på ryggen och hur oddsen för de nuvarande innehavarna samt de värsta konkurrenterna ser ut.

Chris Froome har den gula ledartröjan och han är också storfavorit att vinna hela touren (för andra gången). Betway ger 1.57 på Froome som vinnare på Champs d’Élysées söndagen den 26 juli. Nauro Quintana skuggar på odds omkring 3.50 medan Alberto Contador är trea i oddsrankingen.

Nauro Quintana är en något bättre klättrare än Froome och det visar sig i oddsen för vem som ska ta hem den prickiga bergatröjan. Quintana står i 4.00 medan Pierre Rolland och Froome båda står i 8.00.

När det gäller den gröna poängtröjan förväntas slovaken Peter Sagan köra hem det hela med lätthet. Han har inlett touren alldeles utmärkt och han är också en spurtare som kan klara av bergen. 1.17 är oddset på Peter Sagan just nu.