IFK Norrköping

IFK Norrköping tar emot skadedrabbade och bottentippade Gif Sundsvall på måndagskvällen.

 

Peking på G

Efter en trevande start på allsvenskan och svag insats i Svenska cupen har Norrköping börjat hitta rätt och tagit sju poäng på de senaste tre matcherna varav nu senast ett kryss mot ett Djurgården som verkligen har trummat igång på allvar. På de tre senaste matcherna har Norrköping gjort åtta mål, varav tre på Tele2 Arena. Innan dess blev det segrar mot Jönköpings Södra och Häcken. Hittills har östgötarna skramlat ihop tio poäng på sex matcher och smyger på en åttondeplats. Vid vinst ikväll kan man däremot klättra upp till en andra plats bakom Malmö som ikväll möter Elfsborg i Borås. Detta samtidigt som att skadeläget ser ut att ljusna för Peking då de flesta skadade spelarna är på väg tillbaka och tränar.

 

Giffarna har tänkt om

Nu kommer GIF Sundsvall till Östgötaporten i jakt på viktiga poäng. Giffarna har släppt tiki-taka-tänket med målrika matcher åt båda håll, och har istället börjat prioriterat defensiven och kamma hem 0-0-resultat mot på pappret bättre motstånd. Det är svårt att säga någonting annat än att gamle GIF-backen tillika nuvarande huvudtränaren Joel Cedergren tänker på försvaret i första hand. Fram till slutet på förra säsongen var huvudansvaret fördelat på Roger Franzén och Cedergren men Franzén fick gå på plankan. Nu satsar GIF på det trendiga spelsystemet 3-5-2 med tre mittbackar med defensiv utgångspunkt, vilket kanske är klokt då det är en tunn trupp och väldigt skadedrabbat.

 

Skador och frågetecken

IFK Norrköping: Castegren, Bazi, Blomqvist, Skrabb, Mitov Nilsson, Falk Nilsson

GIF Sundsvall: Pirttijoki,Krogh Gerson, Aziz, Myrestam, Granat, Tägtström

 

Håll koll på

Norrköping: Sebastian Andersson, Kalle Holmberg och Filip Dagerstål har alla gjort två mål var i Norrköpingsdressen. Gamle GIF-spelaren Fjoluson är säkert sugen på att nicka in nåt mål på hörna mot gamla laget.

Sundsvall: Peter Wilson är giffarnas främste målskytt på två baljor. Lars Krogh Gerson med ett förflutet i Norrköping är tyvärr skadad.

 

 

Spela på Allsvenskan hos Bethard

Bethard ger bäst odds på svensk seger