new jersey devilsPartyPoker har börjat sponsra hockeylaget New Jersey Devils och basketlaget Philadelphia 76ers. New Jersey Devils spelar i NHL och Philadelphia 76ers i NBA.

Det nya samarbetet offentliggjordes på Prudential Center i Newark, New Jersey. På plats fanns både Josh Harris, vars investmentbolag Apollo Global Management äger båda lagen, och Norbert Teufelberger som är CEO för PartyPokers ägare bwin.party.

I en intervju med lokaltidningen NorthJersey.com avslöjade Teufelberger att det framöver kommer att finnas tjejer på plats i Prudential Center (där New Jersey Devils spelar) och Wells Fargo Center (där Philadelphia 76ers spelar) för att lära besökarna mer om hur nätpoker fungerar.

”Möjligheten att få fans i arenan engagerade är mycket större här,” förklarade Teufelberger. ”Europeiska fans går till arenan och ser på matchen, här [i USA] är saker är mycket mer interaktiva.”

Nätspel lagligt i New Jersey

New Jersey legaliserade hasardspel på internet förra året, och blev där med den tredje delstat i USA som öppnade upp för lagligt nätspel. De två andra är Las Vegas och Delaware. Som ett resultat av den nya lagstiftningen i New Jersey inledde PartyPoker ett samarbete med det lokala företaget Borgata Hotel Casino & Spa i Atlantic City för att kunna erbjuda lagliga spel på nätet till spelare i New Jersey. Sedan premiären i november har spelare i New Jersey skapat över 150 000 spelkonton hos Party Poker, på sajten nj.partypoker.com.

Att PartyPoker väljer att sponsra ett lag i New Jersey och ett i granndelstaten Philadelphia kommer därför inte som någon överraskning.

”Vi är förtjusta över att samarbeta med Devils och 76ers och kunna erbjuda deras fans fantastiskt digitalt innehåll och unika upplevelser på matchdagarna,” säger Teufelberger. ”De är två av de mest legendariska namnen inom hockey och basket i USA, med enorma och lojala skaror av fans i hela New Jersey och kringliggande metropoler. Det finns starka likheter mellan idrott och att spela nätpokerturneringar – att vinna handlar om att ha intensivt fokus, uthållighet och riktig tävlingsanda.”

I Europa är det sedan länge vanligt att nätspelsföretag sponsrar idrottslag och individuella idrottare, och bwin.party sponsrar till exempel Manchester Unibet och Real Madrid. I USA är det än så länge ovanligt på grund av lagstiftningen, men nu har alltså PartyPoker tagit första steget i New Jersey och vi kommer högst troligen att få se fler samarbeten av den här typen framöver.

”Upplevelsen av att lyckas med en bluff och känslan av att se sitt lag ta poäng på övertid är två sidor av samma mynt,” säger Mike Sexton, som är en del av Team PartyPoker.

För personer i New Jersey som spelar hos PartyPoker går det nu att vinna biljetter till samtliga matcher för New Jersey Devils och Philadelphia 76ers. Både vanliga platser, parkettplatser och platser i VIP-boxarna kommer att delas ut.

Problem i Philadelphia?

Att inte nöja sig med bara New Jersey Devils utan också inkludera Philadelphia 76ers i sponsoravtalet innebär att PartyPoker testar gränserna för vad som är tillåtet i USA just nu. Hasardspelande på nätet är nämligen inte lagligt i Philadelphia, men PartyPoker kommer ändå att göra reklam för nätpoker på Philadelphia 76ers hemarena Wells Fargo Center – givetvis med motiveringen att de inte försöker få någon att spela online i Philadelphia utan bara vill att Philadelphias befolkning ska ta sig en tur till New Jersey för att spela där.

Att göra reklam för hasardspel i delstater där hasardspel är olagligt är dock inget nytt under solen i USA. Till exempel gör basketlaget Jazz of Utah reklam för spel om pengar i sin hemstat Utah, trots att hasardspel är förbjudet där. Den enda egentliga skillnaden är att Jazz of Utah gör reklam för hasardspel som sker utanför internet, medan Philadelphia 76ers kommer att göra reklam för nätpoker.