Party Gaming, som bland annat äger PartyPoker, kommer att förse det franska vadslagningsföretaget Pari Muteuel Urbain (PMU) med nätpoker. Avtalet löper över flera år och innebär att de två företaget tillsammans kommer att utveckla pokerrum åt PMU baserat på Party Gamings mjukvara.

PMU är den franska statens vadslagningsföretag och har monopol på den franska vadslagingsmarknaden. De är huvudsakligen inriktade på hästkapplöpningar och är Europas största aktör inom det fältet. Enligt senaste årsrapporten låg företagets turnover på 9,3 miljarder euro, varav 660 miljoner euro kom från deras webbsajt. Under år 2009 uppgick PMU:s vinst till 2,2 miljarder euro.

”Dagens avtal med PMU följer vår uttalade strategi: att samarbeta med en liten mängd värdefulla partners på reglerade marknader,” kommenterade Party Gaming CEO Jim Ryan. ”PMU är allmänt kända som en av Europas ledande vadslagningsföretag och vi ser fram emot att förse dem med pokerservice i världsklass.”

PMU:s pokerrum kommer att öppnas så snart PMU och Party Gaming erhållit de licenser som krävs.

Året har onekligen startat väl för Party Gaming, som i januari ingick ett fem år långt avtal med det danska statslotteriet ”Danske Spil” som innebär att Party Poker och Danske Spil tillsammans kommer att erbjuda poker- och kasinospel i Danmark från och med år 2011, året då det blir lagligt för privata aktörer att erbjuda spel i vårt sydliga grannland.