Parma FCGamla anrika Parma FC gick i konkurs i mars och nu efter ett par månader av utredning och inventering har konkursförvaltarna presenterat långa listor på alla saker som ska säljas för att täcka skulderna. Ämnet är kanske lite off topic, men det är så intressant att vi inte kan låta er, kära läsare, missa det!

Allt ska bort

I en konkursutförsäljning ska allt bort och det till nästan vilket pris som helst. Det innebär att allt som Parma FC ägde, inklusive inventarier på kontoren, matchställ, troféer, massagebänkar, fotografier i korridorerna, ja precis allt, ska säljas. Mest intressant är kanske troféerna. Parma lyckades samla på sig en hel del finare troféer under 1990-talet, bland annat två UEFA-cuptitlar, och dessa bucklor bjuds nu ut till försäljning. Utropspriset för UEFA-cupbucklan 1999 är 23 000 euro, vilket är strax över 200 000 svenska kronor. Det kanske kan vara något?

Om du vill köpa något gäller det att du anmäler ditt intresse före den 11 september och sedan betalar inom en månad.

Vad händer med fotbollslaget?

Trots konkursen fick Parma spela klart serien i våras, men sedan var det stopp. Klubbledningen startade då en ny klubb, Parma Calcio 1913, och denna klubb kommer att starta om i Serie D. President är välkände Nevio Scala som coachade Parma under guldåren på 1990-talet.