paddypowerPaddy Power kommer att börja erbjuda sportvadslagning om riktiga pengar på Facebook.

Än så länge befinner sig appen för vadslagning på utvecklingsstadiet, men en beta-version kommer att släppas inom några veckor om allt går enligt planerna.

”Appen kommer att addera ett socialt element till vadslagning på nätet och göra det möjligt för kunder att satsa pengar på en stor mängd olika sporthändelser via Facebook,” säger Paddy Power i ett pressmeddelande.

Att Paddy Power nu vill ge sig på att erbjuda spel om riktiga pengar på Facebook är inte förvånande, med tanke på att företaget redan har en mycket stark närvaro på sociala media. Deras sida på Facebook har nästan 1 miljoner Likes och Paddy Powers Twitter följs av över 170 000 twittrare.

”Lanseringen av den första sportvadslagningsprodukt som tillåter spel om riktiga pengar på Facebook är ett bevis på Paddy Powers kompetens inom området e-commerce och teknik,” säger Peter O’Donovan, Managing Director för Paddy Power Online.

För att spela för riktiga pengar hos Paddy Power måste man ha åldern inne, och precis som på Paddy Powers egna spelsajt kommer olika kontrollmekanismer att finnas på plats för att verifiera att spelare på Facebook verkligen är tillräckligt gamla. Först ut att prova på den nya appen blir Facebookmedlemmar i Storbritannien, där åldersgränsen för hasardspel är 18 år.

”Vadslagning på internet är en populär och välreglerad hobby i Storbritannien,” säger en talesperson för Facebook. ”Våra omsorgsfullt utvalda partners arbetar inom lagens strikta regelverk för att säkerställa att deras produkter och tjänster används säkert och ansvarsfullt av vuxna. Dessa produkter kommer att vara osynliga och onåbara för personer under 18 år på Facebook.”

För mer information, gör ett besök hos Paddy Power eller hos Paddy Power på Facebook.