V75 VMVM i V75 sätter igång på lördag och under perioden 27 oktober – 1 december har du chans att bevisa att du är bäst i världen på V75.

De sex omgångar som ingår i VM i V75 är dessa:

27 oktober, Jägersro
3 november, Eskilstuna
10 november, Halmstad
17 november, Solvalla
24 november, Jägersro
1 december, Bergsåker

Förra året var det 45-årige Peter Carlsson från Frösön som vann, och han tänker delta även i år för att försvara sin titel.

”Jag är taggad,” meddelar han i en intervju med ATG. Förra året belönades han med 250 000 kronor och en resa värd 50 000 kronor i travets tecken. ”Jag tog barn och sambo till New York där Hambletonian var en av flera höjdpunkter. Vi träffade Jimmy Takter och andra trevliga människor inom travets värld. En helt underbar vecka. Ett minne för livet.”

Även i år består förstapriset av 250 000 kronor + en resa värd 50 000 kronor. Tävlingen pågår i sex veckor och systemets storlek är 192 rader, vilket kostar 96 kronor per vecka. Det som räknas är dina fem bästa omgångar.

”I fjol deltog 35 000 personer från 17 länder. Det är för tidigt att säga hur många det blir i år, men nu skruvas tempot upp”, säger Jörgen Utgren, projektledare på AB Trav och Galopp (ATG). ”Allt man behöver är ett ATG-konto samt registrera sig på VM-sajten, www.vmiv75.se. Spelar gör man som vanligt hos sitt ombud eller på ATG.se. Hos ombuden måste man vinstbevaka med sitt ATG-kort eller annan legitimation.”

Finalen avgörs på Åby den 12 januari i samband med V75-Mästaren. Totalt är det tio finalister i den individuella tävlingen, nio från Sverige och en från utlandet.

”Det är roligt att tävla och det var helt underbart att vinna, men det inte bara själva tävlingsmomentet som gör VM i V75 till vad det är,” säger Peter Carlsson. ”Hela sajten med listor och möjlighet att chatta med andra håller tävlingen vid liv varje dag i sex veckor.”

Du kan registrera dig på tävlingssajten fram till och med att omgång två startar den 3 november kl 14:30. Ditt inlämnade vinstbevakade V75-spel för 192 rader till föregående lördag (27 oktober) kommer då automatiskt att räknas som en del av ditt tävlingsbidrag.

Lagtävling – vinn 200 000 kronor

Vid sidan av den individuella tävlingen kommer ATG även att arrangera en lagtävling dit ni kan anmäla er som grupp. Förra året var förstapriset i lagtävlingen, som vanns av Dönickarna från Östergötland, 100 000 kronor. I år har beloppet höjts till 200 000 kronor.