Sveriges minst sagt oväntade resultat mot Norge i lördags, i kombination med ett målkalas i NHL, gjorde att ingen lyckades pricka in rätt rad på Oddset Bomben hos Svenska Spel. Vinstpotten flyttas därför över till omgången som ska avgöra svenskarnas grupp i VM och blir således över en miljon kronor.

Tre Kronor möter USA och efter den snöpliga förlusten mot Norge samt matchen mot Österrike är det nu dags att visa vad man går för på riktigt allvar. Amerikanerna inledde VM med att slå Österrike med 5-1 och man krossade motståndarna med hela 23 skotts marginal, låt oss hoppas att svenskarna kan stå emot ett liknande bombardemang.

I Grupp D möts Finland och Tjeckien och bägge lagen är hittills obesegrade i mästerskapet. De finska lejonen inledde med 5-1 mot Danmark och följde upp seger över Lettland, ett Lettland som Tjeckien besegrade med 4-2. Laget vann med klara 6-0 senast mot Danmark men stjärnan Jaromir Jagr har ännu inte nätat i turneringen.

I Stanley Cup-slutspelet har San Jose 2-0 i matcher på Henrik Zetterbergs Detroit. På de senaste sju slutspelsmatcherna mellan lagen har San Jose vunnit sex av dem, alla med ett måls marginal – antingen efter ordinarie tid eller förlängning/straffar. Kanske kan Detroit spela upp sig ytterligare och ta en seger när man nu får spela på hemmais.

Oddset Bomben 4 maj

  • Match 1: Sverige – USA
  • Match 2: Finland – Tjeckien
  • Match 3: Detroit – San Jose