Än så länge har sammanlagt 181 spelare nominerats till Poker Hall of Fame Class of 2010, men ännu är det inte för sent att lägga till ytterligare namn på listan – du har fram till och med den 31 augusti på dig.

För att nominera en spelare behöver du bege dig till http://www.wsop.com/PHOF/ och där ange vem du vill nominera och upp till 250 ord om varför du nominerar just den spelaren. Du behöver också uppge ditt namn, adress, land, födelsedatum och e-postadress.

”Det går bra och vi har en stor grupp kandidater att fundera över och se vem som antas,” kommenterade World Series of Pokers (WSOP) kommunikationschef Seth Palansky. ”

Den 1 september kommer Harrahs att avslöja vilka tio spelare som gått vidare. Dessa tio namn kommer därefter att skickas till nomineringskommittén för Poker Hall of Fame för vidare granskning. Förra året valde kommittén till exempel att stryka Tom ”durrrr” Dwan från listan eftersom de inte ansåg att han varit aktiv länge nog för att kunna sägas ha motstått tidens tand (”stood the test of time”), ett av de kriterier som måste uppfyllas för att en spelare ska kunna antas till Poker Hall of Fame. De övriga fyra är:

- Måste ha spelat mot erkänt goda motspelare.
- Måste ha spelat för höga insatser.
- Måste ha spelat väl kontinuerligt.
- Måste ha vunnit sina likars respekt.

Det finns även möjlighet att som icke-spelare upptas i Poker Hall of Fame, förutsatt att man bidragit till pokerns allmänna tillväxt och framgång med otvivelaktigt positivt och varaktigt resultat.

I mitten av September är det dags för de 16 levande medlemmarna av Poker Hall of Fame att tillsammans med representanter från media rösta på vem de vill ska bli upptagen i detta celebra sällskap år 2010. Till skillnad från förra året kommer två spelare att upptas i Poker Hall of Fame förutsatt att de får minst 50% av rösterna. Förra året låg gränsen på 75%, vilket innebar att endast Mike Sexton valdes in.

Röstsiffrorna skickas tillbaka till nomineringskommittén för granskning, och det är också kommittén som är ansvarig för att fatta beslut om det blir oavgjort.

Den pampiga upptagningsceremonin för den eller de personer som blivit invalda till Poker Hall of Fame kommer att hållas i Las Vegas i samband med att finalen av WSOP Main Event går av stapeln i november.

Förra året nominerades följande spelare (nio stycken eftersom Dwan blev struken) och det vore inte förvånande att få se många av namnen dyka upp på nomineringslistan i år igen:

Barry Greenstein
Dan Harrington
Phil Ivey
Tom McEvoy
Daniel Negreanu
Erik Seidel
Men Nguyen
Scotty Nguyen
Mike Sexton (Poker Hall of Fame Class of 2009)