ExclusiveBet

Så stod det klart att Malmö FF är svenska mästare säsongen 2016! Efter att ha vunnit över Falkenberg med klara 3–0 samtidigt som Elfsborg gjorde jobbet hemma mot IFK Norrköping så hamnade SM-guldet återigen i Malmö stad. Firandet började direkt efter slutsignalen när tusentals tillresta Malmö-supportrar stormade planen på Falkenbergs IP.

 

Guldfesten kan börja

Mattias Svanberg, hört det namnet innan? Om inte så är det hög tid att lägga det på minnet. Född 1999 och klev igår in i sin första Allsvenska match från start någonsin. En minut behövde han för att presentera sig när han gjorde en löpning på 60 meter med boll för att sedan mycket snyggt hitta in till Jo Inge Berget som kunde göra 1–0. Han var dock inte färdig där utan han skulle även hinna med att hitta nätmaskorna själv när han mycket kyligt satte 2–0 knappa 20 minuter senare.

17 år och guldregisör när Sveriges mest framgångsrika fotbollsklubb bärgade sitt 19:e SM-guld. En framgångssaga som de flesta bara kan drömma om men sanningen är den att Mattias Svanberg inte är en fotbollsspelare i mängden. Det har talats under en lång tid om vilken talang han besitter men det är först på senare tid som allmänheten fått upp ögonen för honom i takt med att speltiden ökat.

Två omgångar kvar utav Allsvenskan men redan nu kan vi alltså kröna Malmö FF som svenska mästare. Nu ligger nästa uppgift i att börja förbereda inför ett kommande Champions League-kval, något som Malmö FF numer har rutin ifrån.

Grattis Malmö FF!