Östersund Galatasaray

Östersund går in i sin första internationella turnering i klubbens historia och ställs mot turkiska Galatasaray i Europa Leagues andra kvalomgång. Galatasaray ska vara ett mycket bättre lag än Östersund men vem vet, kanske kan Östersund skrälla hemma på konstgräset?

 

Turkiska giganterna förhandsfavoriter

Galatasaray med stjärnor som Wesley Sneijder kom fyra i turkiska Süper Lig förra säsongen. Laget hade en stabil avslutning på säsongen med fem vinster på sista sex matcherna. Galatasaray ska helt klart vara favoriter i den här matchen, dock har “Gala” inte spelat tävlingsmatch sedan i början av juni. Sedan dess har man endast spelat två träningsmatcher mot ungerska lag, ett i den ungerska högstaligan och ett i andraligan. Östersund har spelat matcher i Allsvenskan under sommaren och hållit igång matchtempot. Östersund har spelat oavgjort i sina två senaste matcher i Allsvenskan och ligger sexa med endast fyra poäng upp till tvåan Norrköping. Östersund är helt klart med i toppen av Allsvenskan. Östersund för sin första europeiska turnering någonsin i klubbens historia medan Galatasaray är ett väldigt rutinerat internationellt lag. Galatasaray har spelat Champions League och Europa League flera gånger de senaste åren.

 

Kan Östersund skrälla hemma på konstgräset?

Östersund spelar på konstgräs, ett underlag som inte Galatasaray är vana vid alls. Detta kan bli en liten fördel för Östersund. Även om Galatasaray är ett mycket bättre lag så ska Östersund kunna hota lite med sitt fina passningsspel. Comeon erbjuder ett bra kombinationsspel på matchen, över 2,5 mål och båda lagen gör mål till oddset 2,00. Comeon erbjuder just nu en bonus som ger 100% upp till 3000kr.