Galatasaray Östersund

Galatasaray-Östersund (0-2)

Östersund lyckades skrälla hemma på Jämtkraft Arenas konstgräs. Efter ett fint spelmål av Saman Ghoddos och sedan ett solomål av Jamie Hopcutt på tilläggstid skrevs slutresultatet 2-0 till Östersund. Nu väntar retur på Türk Telekom Stadyumu i Istanbul och det kommer bli väldigt tufft för Östersund.

 

Kan Östersund skrälla igen?

Östersund lyckades med något som på förhand sågs som omöjligt, att slå de turkiska giganterna Galatasaray i kvalet till Europa League. Returen i Istanbul kommer bli bra mycket tuffare än hemmamatchen och Östersund måste verkligen spela riktigt bra om man ska kunna gå vidare till nästa kvalomgång. Östersund mötte i helgen Djurgården i ett toppmöte i Allsvenskans 15:e omgång. Trots att Östersund vilade nästan hela laget startelvan så lyckades Östersund besegra Djurgården med 2-1. Det som var oroväckande var att Östersunds reservmålvakt skadade sig och tvingades utgå. Fram tills igår stod Östersund utan reservmålvakt till returmötet i Istanbul. Utan ungdomslag över U17 så tvingades Östersund titta på andra alternativ. Valet föll på IFK Östersunds målvakt Andrew Mills som ansluter på ett korttidslån. IFK Östersund spelar till vardags i division 2.

Galatasaray hade problem med Östersunds snabba passningsspel i första mötet och turkarna har stor press på sig i returmötet. Galatasaray sågs som stor förhandsfavorit att gå vidare till nästa möte. Galatasaray fick klara sig utan sin storstjärna Wesley Sneijder i första mötet då han är väldigt desperat på att lämna Galatasaray. Holländaren är så desperat så att han har erbjudit sig att köpa ut sig själv från sitt kontrakt. Högst oklart om han kommer till spel i returmötet men det verkar verkligen inte så. Galatasaray har fortfarande väldigt bra spelare som Bafetimbi Gomis och Fernando Muslera att förlita sig på.

 

Gör Östersund ett livsviktigt bortamål?

Östersund var helt enkelt det bättre laget i förra mötet. Matchbilden kommer se helt olik ut nu med ett Galatasaray som spelförande lag. Galatasaray kommer köra full fart framåt från minut ett för att kunna hämta in underläget. Detta kommer i sin tur öppna upp för många kontringsmöjligheter för Östersund. Östersund med Saman Ghoddos och Jamie Hopcutt i fantastisk form ska kunna få hål på ett väldigt offensivt Galatasaray. Spela Östersund över 0,5 mål hos William Hill till oddset 1,70. William Hill erbjuder just nu en bonus med freebets upp till 1000kr.