v75 vmRubriken är helt korrekt, det blev faktiskt en österrikare som spelade hem VM i V75. Vinnaren som fick ta emot en segercheck modell större (både till faktisk storlek och till storlek i pengar) lystrar till namnet Johann Leidenfrost och han är av naturliga skäl riktigt belåten just nu.

Det var i lördags som VM i V75 avgjordes, detta genom en frågesport som direktsändes i TV12. Leidenfrost seglade först igenom semifinalen utan att någonsin egentligen vara hotad och i finalen ställdes han mot Mattias Johansson och Fredrik Johnsson. De båda svenskarna kunde inte mäta sig med österrikaren som i stor stil kunde spela hem 250 000 kr i kontanter samt 30 000 kr i resecheckar.

Inbiten travälskare sedan barnsben

Att en österrikare kan vara med i VM i V75 (som i praktiken egentligen är ett SM i V75) är inte så konstigt, då utländska spelare har möjlighet att delta, men hur i all sin dar kan en österrikare sopa banan med tusentals svenska spelare när det gäller svenskt trav?

Svaret är att Johann Leidenfrost har varit travfantast sedan barnsben. Han fick följa med till travbanan redan som femåring och sedan har intresset för sporten bara vuxit. Idag är han journalist på en travtidning i Österrike och varje år reser han runt till de större loppen runt om i världen, däribland Elitloppet. Svenskt trav har han god kännedom om genom att han ser många svenska lopp på webb-tv på nätet.