AIK Henok Goitom

AIK med mycket avbräck tar emot sportklubben Örebro på Friends Arena. Bland annat saknas Henok Goitom.

 

AIK utan anfallare

Viktige anfallaren Henok Goitom gick sönder i det gnuggiga mötet med Halmstad när han i en närkamp vred till knät. Tidigare i veckan kom beskedet att han blir borta fyra veckor och därmed missar AIKs alla matcher fram till sommaruppehållet. Det är ett kraftigt avbräck då AIK har haft problem med målskyttet och nye anfallaren Krpic har totalfloppat och inte varit nyttig någonstans. Väldigt märklig värvning.

Allas favoritgnagare Nisse Johansson missar även han matchen, men inte på grund av skada utan snarare det röda kortet han drog på sig i slutet mot Halmstad. Även Kristoffer Olsson är avstängd, så det blir mycket intressant att se vad det är för startelva som Norling skramlar ihop idag. Vi vet att målskyttet tryter mer än vanligt för AIK och med Goitom borta så är det verkliga problem för Solnalaget.

 

Örebro inte överförtjusta

Örebro stod för en genomklappning på hemmaplan Behrn Arena när tunga Djurgården gjorde studiebesök i Närke. Gustav Engvall hade show och gjorde första målet efter 11 minuter och fullbordade senare ett hattrick. Matchen slutade 0-4 trots frånvaro på både Kim Källström och Jonas Olsson. Det var ett massivt styrkebesked från Djurgården som bevisligen är rätt bra utan sina erfarna centralspelare. Förutom krossen hamnade stort fokus på Alexander Axéns rant i live-tv över hur hanteringen av hans anfallare Kennedy Igboananike sköts. Igboananike blev avstängd fyra matcher för en ful armbåge, och det var hårt, men sådant ska inte förekomma på en fotbollsplan. Största problemet Axén hade med hanteringen var att han fick beskedet om avstängningen klockan 10 på morgonen av matchdagen.

 

Matchen

Med tanke på att AIK har haft svårt med målskyttet tidigare och det bör bli ännu tuffare nu utan Goitom så känns det svårt att det ska bli mycket mål framåt för Gnaget. Lägg till att Örebro blev krossade på hemmaplan senast, visserligen av ett mycket bra lag, men det vore märkligt om inte fotbollsnörden Axén gått igenom alla fel som gjorde att Djurgården kunde jobba hem matchen med 4-0. Defensiven bör prioriteras här och man behöver inte skämmas om man åker från Friends med ett kryss. Spelet Under 2.5 mål ligger på 2.02 på Staybet.

 

StayBet