fetvinstenOnsdag Xpress kommer att ha premiär den 26 februari 2014 och lockar bland annat med Fetvinsten och gratis värmningstjänst hos ATG Play.

Det är stora förändringar på gång för V86 just nu. Precis som tidigare kommer Solvalla att arrangera V86 varje onsdag, men från och med nu kommer det alltid att ske gemensamt med Åby, Jägersro eller Bergsåker. Dessutom lockar ATG med Fetvinsten, som innebär att den som är först ensam vinnare med åtta rätt på V86 under perioden 26 februari – 19 mars 2014 är garanterad en vinst på minst 10 miljoner kronor. Du kan läsa mer om Fetvinsten längre ned på denna sida.

Efter V86-loppen fortsätter Onsdag Xpress med V65, och så kommer det att vara till och med den 18 juni 2014 då det blir sommaruppehåll för Onsdag Xpress. Även för V65 gäller att Solvalla kombineras med Åby, Jägersro eller Bergsåker varje onsdag.

Viktiga tider rörande Onsdag Xpress

Starttid V86-1: kl 19:05
Starttid DD-1: kl 20:11
Starttid V65-1: kl 20:50

Onsdag Xpress – åtta travlopp på 1,5 timme

Den 26 februari är det Solvalla och Åby som har hand om V86, vilket innebär att V86-1 körs på Åby, V86-2 på Solvalla, V86-3 på Åby, och så vidare. V86-1 startar klockan 19:05 på onsdagskvällen och sedan kommer ett nytt lopp var 11:e minut. Totalt blir det åtta travlopp på 90 minuter!

”Vi vill att V86, som redan genererat 90 miljonvinster, ska bli ännu bättre och engagera fler kunder genom att anpassa spelformen till dagens samhälle där tid i många fall är en bristvara,” säger ATG:s VD Hasse Skarplöth.

Ändrad sändningstid för V86 Direkt

Teveprogrammet V86 Direkt kommer även fortsättningsvis att visas på TV4 Sport, men starttiden har ändrats från klockan 18:30 till 20:30. En av de nyheter som kommer att presenteras är virtuell mållinje, och på upploppet kommer grafik att göra det möjligt för tittarna att veta exakt hur långt det är kvar till mål.

Gratis värmningstjänst hos ATG Play

Hos ATG Play införs klickbara värmningar för V86-hästar nu på onsdag, och från och med den 1 mars kommer tjänsten även att finnas tillgänglig för V75-hästar.

”Målet är att kunna visa minst hälften av alla värmningar från de båda banorna med fokus på favoriterna. Tjänsten är helt gratis,” säger Hasse Skarplöth.

Svensk Travsport höjer förstapriserna för hästarna

Svensk Travsport har bestämt sig för att satsa extra på V86 och från och med onsdagen den 26 februari 2014 kommer inga förstapriser i loppen att understiga 60 000 kronor. För en majoritet av loppen kommer förstapriset dessutom att vara ännu högre, och varje onsdag kommer minst 1,7 miljoner kronor att delas ut totalt för V86.

”Vårt mål är att V86 ska vara den tydliga andradivisionen, precis under travets elitserie V75. Bland annat så blir det minst 1,7 miljoner kronor i prispengar varje onsdag”, säger Johan Lindberg, tillförordnad generalsekreterare på Svensk Travsport.

Fetvinsten – första ensamma vinnare med åtta rätt är garanterad minst 10 miljoner kronor

För att fira nya Onsdag Xpress kör ATG en kampanj under perioden 26 februari – 19 mars 2014. Den som under denna period är den första ensamma vinnaren med 8 rätt på V86 garanterad en vinst på minst 10 miljoner kronor.

Det vinnande spelet måste kunna härledas till en unik kupong. Kampanjen gäller alla kunder hos ATG.

Vad räknas som en ensam vinnare?

En ensam vinnare är detsamma som:

  • Spelare som spelat ett vanligt V86-system via ATG.se, mobilen, ATG-ombud eller på bana,
  • Spelare som spelat via Harry,
  • Spelare som spelat V8,
  • Spelare som spelat flerbong,
  • Spelare som spelat filinlämnat spel där en kupong är ensam,
  • Andelsspel om maximalt 99 andelar,
  • Internationell spelare.

Vad gäller vid jackpott?

När det blir rulljackpott på V86 brukar den som är ensam med 8 rätt så gott som alltid få mer än 10 miljoner, och om detta skulle ske under kampanjen har ATG därför bestämt att det inte ska räknas som att Fetvinsten är utbetald. Kampanjen kommer alltså inte att avslutas då utan fortsätta precis som vanligt, så att någon får chans att vinna Fetvinsten när det inte är jackpott.

Om det ovanliga skulle inträffa att en jackpott ger en ensam vinnare med 8 rätt mindre än 10 miljoner kronor kommer ATG att skjuta till mellanskillnaden, samtidigt som kampanjen fortsätter!