Förra veckan var fylld av pokeraktiviteter i Cyberspace, då Full Tilt Online Poker Series XVIII gick mot sitt slut och de välbekanta namnen dök upp vid high stakes-borden.

Ilari “Ziigmund” Sahamies loggade under veckan 957 händer vid Full Tilt borden på nätet och gjorde enorma förluster. Det finske pokerproffset låg förut $2,3 miljoner plus för 2010 men har sedan början av oktober förlorat närapå $3 miljoner vilket innebär att han nu ligger cirka $1,8 miljoner back för året i helhet.

Sahamies postade en kommentar på sin Facebook-sida där han sa att han troligen kommer att ta en paus från pokerspelandet, eftersom han befinner sig i den värsta dippen någonsin under hela hans karriär.

En spelare som definitivt inte är i dålig form är Daniel ”jungleman12” Cates, som ligger plus med cirka $4,6 miljoner för året och med god marginal är det pokerproffs som tjänat mest hittills under 2010. Cates har dock genomlidit en förlusttyngd vecka och förlorat runt $250 000.

Cates medgav nyligen i en intervju att han tjatat på Tom ”durrrr” Dwan eftersom han blivit frustrerad av att parets ”durrrr” challenge går så långsamt framåt, men att han har goda förhoppningar om att de båda snart kommer att mötas vid Full Tilts high stakes-bord igen.

”Jag trodde att det skulle gå mycket snabbare,” sa Cates. ”Tom sa att han skulle avsluta vad det nu var han var upptagen med i slutet av oktober, så förhoppningsvis kommer vi snart få se lite action… Jag skulle vilja att det gick snabbare.” Cates ligger för närvarande plus med cirka $650 000 i ”durrr” Challenge, men över fyra femtedelar av matchen återstår ännu att genomföra.

I söndags spelades Main Event av Full Tilt Online Poker Series XVIII. Gus Hansen stod värd och turneringen vanns av “JhoWn” som belönades med $411 932,13 för segern. De sista tre spelarna slöt ett avtal, men det blev var “JhoWn” som slutligen erhöll titeln.

5 023 köpte in sig i denna $600 + $40 No Limit Hold’em-turnering, vilket skapade en prispott på strax över $3 miljoner.

Andra höjdpunkter under FTOPS XVIII var det två dagar långa event för vilket Michael Mizrachi – berömd från ”November Nine” – stod värd, Dave Colcloughs $300 + $22 Pot Limit Omaha turnering och Mike McDonalds $120 + $9 No Limit Hold’em turnering, som lockade 9 718 spelare.

Som alltid följs Full Tilt Online Poker Series av en identisk omgång pokerturneringar som följer samma spelschema men har lägre inköp. Mini-FTOPS XVIII sätter igång den 8 december med ett $20 + $2 No Limit Hold’em-event. $70 + $5 Main Event kommer att äga rum den 19 december.

För mer information om Mini-FTOPS XVIII, besök Full Tilt Pokers sajt.