Ett kort blogginlägg om kvällens toppmöte i Allsvenskan och lite om vad som väntar i helgen.

Sett till titlar över historien är det här Sveriges två mäktigaste klubbar som drabbas samman ikväll. När tabelläget är som det här för tillfället är det såklart en högintressant match. Även debatten kring om Göteborgs ”brottarfotboll”, som vevats igång av Jonas Thern, ger matchen en extra krydda.

**

Lite mer spelmässigt så tror jag det kan vara en nyckel för bortalaget hur högerbacken Miiko Albornoz klarar av att hantera de burop han lär utsättas för. Om hans insats inte påverkas av det här, finns det stora möjligheter för att han och Jiloan Hamad blir för kluriga för Göteborgs vänsterkant.

Pontus Farnerud är som bekant inte i tillräckligt skick för att ersätta avstängde Jakob Johansson, så den något mer offensive Nordin Gerzic tar troligen hand om den platsen. Det ska bli intressant att se mittfältskampen mellan Gerzic/Haglund vs Friberg/Halsti. Väldigt jämn så här på förhand, möjligen lite fördel Malmö..?

**

Har man ingen möjlighet att se den här matchen börjar Superettans toppmöte 19:00. Falkenberg, som har tagit full pott på de första tre matcherna och är ensam serieledare, tar emot seriefavoriten Hammarby. Även om jag lockas av Dnb-spelet på Falkenberg @ 2,10, så blir det inget spel för mig i den här matchen. Jag nöjer mig med mitt tunga spel på Gamla, som ni kan läsa om här.

**

Väldigt välkommet så börjar helgen närma sig och på lördag respektive söndag spelar Allsvenskans två Stockholmslag två oerhört viktiga matcher. Tre poäng för både Djurgården och AIK känns faktiskt som ett måste, annars kan det bli en riktigt jobbig säsong för det lag som inte vinner. Lite drastiskt, jag vet, men så känns det. Kommer att dyka upp ett speltips till matchen på Friends Arena, så håll utkik!

På söndagskvällen bjuds vi på Öster – Elfsborg vilket, även det, kommer bli en intressant tillställning. Elfsborg har, om jag inte minns helt fel, bara en vinst på gräs på väldigt, väldigt länge. Det var förra säsongen mot det då avsågade GAIS. Jag har blivit imponerad av Öster i inledningen. Tycker att de visat upp ett bra och moget spel, så de kan nog störa Elfsborg, och om hemmalaget har en dålig dag, ställer väl underlaget till det för de regerande mästarna..

**

Det var nog allt jag hade att skriva om för nu. Tills vidare kan ni följa mig på Twitter @Mikelbetting och @Spelaspelse.

/Mikel