Alderney Gambling Control Commission (AGCC) har bjudit in till en offentlig utfrågning i London rörande Full Tilt Pokers framtid Utfrågningen kommer att hållas på Park Plaza Victoria Hotel den 26 juli och starta klockan 10:00 lokal tid.

”[AGCC:s] beslut att hålla en publik utfrågning om Full Tilts framtid visar vår vilja att agera transparent – och vi kommer att välkomna allmänheten och media”, säger AGCC:s VD André Wilsenach. ”Som alltid är vår primära angelägenhet att skydda spelarna.”

AGCC drog in Full Tilt Pokers spellicens den 29 juni och sedan dess har det inte gått att spela hos Full Tilt. Enligt uppgift är nu nya investerare på väg att ge Full Tilt den kontantinjektion företaget desperat behöver för att kunna betala tillbaka pengar till sina spelare.

Sedan Full Tilt stängdes har PartyPoker fått se sin trafik öka med 35% enligt statistik från Poker Scout och PartyPoker är nu – för första gången sedan 2007 – den nästa största pokersajten baserat på trafik. Störst är fortfarande PokerStars, som även de drabbades av tillslagen under Black Friday men som kunde betala tillbaka pengar till sina spelare i USA eftersom de i enlighet med reglerna för sin spellicens hållit spelarnas pengar åtskilda från bolagets övriga tillgångar. PokerStars trafik har ökat med 17% sedan Full Tilt förlorade sin licens från Alderney.

Värt att nämna är också att den franska spelmyndigheten ARJEL (Autorité de Régulation des Jeux en Ligne) har dragit in Full Tilt Pokers franska spellicens, men det rör endast den sajt som Full Tilt driver för spelare i Frankrike.