Sverige U21

Sverige var i stora drag det bättre laget när England och Sverige spelade premiärmatch i årets upplaga av U21-EM.

 

Sverige närmare vinsten

Sverige förde spelet i stora delar av matchen och hade en del giftiga lägen. På förhand förväntades England vara en mycket värre motståndare än vad de visade upp i matchen. Och trots ett namnkunnigt lag med en del spelare som är ordinarie i Premier League så visade Sverige ingen större respekt mot de engelska stjärnorna utan kunde vinna matchen på mittfältet. Men målen saknades.

Peking- och högerbacken Linus Wahlqvist fixade en straff i den 81a minuten. Han tog hand om den själv men den straffen gjorde ingen människa glad, frånsett några miljoner engelsmän. En taffligt slagen Panenka-straff mitt i målet när målvakten Jordan Pickford inte slängde sig fullt ut utan var hyfsat redo att ta den med ena handen. Det blev en mindre retur men engelsmännen hanterade situationen.

Det slutade 0-0 vilket var en besvikelse i och med den dåligt slagna straffen, när vi hade sån fin chans på att plocka alla 3. Men det ska sägas att innan matchen kändes krysset välkommet.

 

Förändringar att vänta

Nu ställs vi mot värdnationen Polen som, något oväntat förlorade med 1-2 i premiären när man mötte Slovakien. Polen är helt piskade att ta tre pinnar mot oss för att kunna ta sig vidare i turneringen. För vår egen del är situationen inte helt olik då vi också behöver poäng för att avancera.

Som det låter är det lite ändringar i startelvan att vänta. Gustaf Engvall som har gjort sån fin vår i Djurgården hade en svag kväll i fredags och väntas gå ut till förmån för Carlos Strandberg som såg fin ut i sitt inhopp som kom i den 59:e minuten. Dessutom verkar det vara på tapeten att Niclas Eliasson kommer in på vänsterplatsen på mittfältet istället för Alexander Fransson.  Så såg det ut på träningen åtminstone. Men det är inget spikat än. Officiella elvan släpps en timme före start.

 

I den andra matchen är det gruppledaren Slovakien (3 p) som möter England (1 p)

 

Spela på U21-EM hos Bethard

BetHard