Hockey Games i Globen spelas från torsdag till söndag och nytt för i år är att Svenska Spels Oddset är titelsponsor, vilket gör att namnet nu blir Oddset Hockey Games. Här går vi igenom vad det innebär samt vilka vinstchanser Sverige har enligt Svenska Spel.

Hockey Games har sedan flera år ingått i Euro Hockey Tour, serien mellan Sverige, Finland, Ryssland och Tjeckien.

Varumärkeschef Ulf Olofsson hos Svenska Spel berättar om Oddset och sponsorskapet:

Kan du berätta kort om Oddset för de som inte känner till vilka ni är?

-”Oddset är Svenska Spels avdelning för sportspel tillsammans med Tipsen. Vi har produktvarumärken som Lången, Mixen, Live, Bomben, Powerplay med flera. De flesta tänker nog på våra odds och många som jobbar på Oddset är oddssättare, sköter livespel och vinstutbetalningar.”

Hur kommer sponsorskapet att märkas för publiken?

 

-”Vi kommer främst fokusera på att höja arenaupplevelsen för besökarna men också upplevelsen för de som inte kan vara på plats i Globen, bland annat genom utvalda sociala medier. Modervarumärket (dvs Svenska Spel) kommer aktivera sig med konceptet Hockeyakademin och det jobb det projektet gör för svensk hockey medan vi på Oddset har en aktivering som är mer riktad under just de här fyra dagarna. Dessutom kommer vi att göra vissa interna och relationsbyggande aktiviteter.”

Kan du berätta mer om hur ni kommer att höja arenaupplevelsen?

-”Nej, inte nu innan turneringen börjar men det kommer inte vara några tvivel om vilka som är titelsponsorer om man säger så. Spannet på aktiveringarna är stort och vi vill verkligen ge ett mervärde till alla besökare.”

Vilka andra rättigheter sponsrar ni?

-”Vi är en del av Svenska Spels totala sponsring och syns i de flesta sammanhang där modervarumärket exponeras. Framförallt kan man säga att det är kring landslagen som Oddset är som mest aktiva och 2012 är ett riktigt sportår så det kommer vara fullt upp med alla fantastiska evenemang.”

Till sist, enligt dina oddssättare är Tre Kronor favorit till att vinna turneringen till 2.40 i odds, blir det ett spel för dig?

-”Ja, visst hoppas jag på seger så vi sätter tonen till VM i maj. Juniorkronorna har ju höjt intresset för landslagshockey och satt ribban så nu är det upp till Tre Kronor att visa vad de går för. Svensk hockey är stark och det är roligt att Oddset kommer närmare sporten på det här sättet”, avslutar Ulf.

Mer om Oddset Hockey Games 2012

Alla matcher spelas inte i Stockholm utan på torsdag spelar Finland och Ryssland utomhus på Olympiastadion i Helsingfors. Därefter reser de över till Sverige och Globen för att spela resterande matcher i årets upplaga av Oddset Hockey Games.

Här är oddsen just nu hos Svenska Spel:

Vinnarodds

  • Sverige 2.40
  • Ryssland 2.85
  • Finland 3.80
  • Tjeckien 4.50

Finland – Ryssland, Spelstopp 9/2 Kl. 17:29

  • Finland vinner 2.45
  • Oavgjort 2.55
  • Ryssland vinner 2.20

Tjeckien – Sverige, Spelstopp 9/2 Kl. 18:59

  • Tjeckien vinner 3.20
  • Oavgjort 2.85
  • Sverige vinner 1.70

Vill du jämföra oddsen som olika spelbolag ger på matcherna så hittar du det här: jämför odds på Oddset Hockey Games.