Grand Prix dAmeriqueKl. 16:00 på söndag den 25 januari smäller det. Då går startskottet för det inofficiella VM i trav, Prix d’Amérique, på Vincennes utanför Paris. Prissumman är mäktiga 1 miljon euro och vi överdriver väl inte om vi säger att alla travintresserade ser fram emot avgörandet.

Vi har en mängd svenska ekipage till start i loppet, bland annat Solvato, Timoko och Maven. I övrigt är det som vanligt mycket franskt på startlinjen.

Up And Quick är storfavorit

Det är inte ofta en travare spelas så lågt som under tre gånger pengarna i Prix d’Amérique, men den franska hästen Up And Quick som tränas och körs av Francois Leblanc står i skrivande stund i ett odds på 2.7-2.8. Förra året blev Up And Quick tvåa i loppet efter Maharajah, och den här gången är det Up And Quick som är hästen att slå.

Solvato är den svenska häst som ligger bäst till enligt oddsen och en seger för Veijo Heiskanen och hans sexåriga hingst ger bortåt nio gånger pengarna. Övriga svenska hästar rankas lågt och om du är ute efter en rejäl avkastning på insatsen kanske en slant på Mosaique Face eller Maven kan vara en idé.

Startodds för deltagande ekipage hos Racebets:
Up And Quick: 2.80
Texas Charm: 4
Solvato: 8
Uhlan Du Val: 9
Tiego d’Etang: 10
Timoko: 16
Roxane Griff: 18
Aladin d’Ecajeul: 22
Maven: 27
Vulcain de Vandel: 41
Mosaique Face: 41
Tumble Dust: 45
Kadett C.D.: 51
Voltigeur de Myrt: 61
Olmo Holz: 75
Severino: 81
Linda Di Casei: 81
Napoleon Bar: 81