Oddset direktOddset Direkt är en bekväm spelform där du får delta i både Oddset Lången, Oddset Matchen och Oddset Bomben utan att själv behöva skaffa fram en massa information och göra väl underbyggda beslut för de olika matcher som ingår. Istället tippar Xperten åt dig, en service från Svenska Spel som bygger på rekommendationer från tio olika tipsexperter inom de aktuella sporterna. Om du har ett favoritlag eller ett lag du tror extra starkt på behöver du bara ange det så sätts det automatiskt som vinnare.

Vad kostar Oddset Direkt?
Det finns fem fasta insatsnivåer för Oddset Direkt.

  • 50 kr
  • 100 kr
  • 150 kr
  • 200 kr
  • 500 kr

Vad är Lången, Matchen och Bomben?
De tre oddset-varianter som ingår i Oddset Direkt är Oddset Lången, Oddset Matchen och Oddset Bomben. I Oddset Lången gäller det att förutse om det blir hemmaseger, bortaseger eller oavgjort. Den som spelar på Oddset Matchen anger vad han eller hon tror att slutresultatet kommer att bli efter ordinarie matchtid. Slutligen finns Oddset Bomben, som kräver att man förutser exakt målresultat för mellan två och fyra matcher (antalet varierar från gång till gång och bestäms av Svenska Spel).

Du hittar mycket mer information våra separata artiklar för Oddset Lången, Oddset Matchen och Oddset Bomben.

Hur fungerar Oddset Direkt?
När du spelar på Oddset Direkt väljer du vilken av fem insatsnivåer du vill spela på och får sedan snabbt och enkelt ett spelkvitto som innehåller både Oddset Lången, Oddset Matchen och Oddset Bomben. Dina satsningar slumpas inte fram, utan bygger på rekommendationer från tio olika tipsexperter (”Xperten”).

Om du har ett lag som du absolut inte vill tippa som förlorare kan du ange detta så sätts detta lag automatiskt som vinnare. Detta kan vara praktiskt i flera situationer, till exempel när du är säker på att ett lag kommer att vinna eller när du tänker sitta och heja fram ditt favoritlag och givetvis inte vill tippa emot dem.

Såhär ser spelpaketen för Oddset Direkt ut på de olika prisnivåerna:

PrisLången singelLången trippelMatchenBomben
50 kr16 krIngår ej10 kr24 kr
100 kr20 kr20 kr20 kr40 kr
150 kr40 kr40 kr30 kr40 kr
200 kr50 kr50 kr40 kr60 kr
500 kr100 kr100 kr100 kr200 kr

Positivt & Negativt

  • Dra nytta av rekommendationer från tio olika experter och spela på många olika sorters oddset samtidigt utan att behöva anstränga dig. Av exakt samma anledningen är Oddset Direkt givetvis inte ett bra val för den som gillar faktainsamlandet och att själv tippa de olika matcherna.
  • Fem fasta prisnivåerna som dessutom sprider insatsen mellan spelformerna på ett fastställt vis underlättar ytterligare. Man behöver inte sitta och grunna på exakt hur mycket man ska tippa på de olika delarna, om man ska gardera, om man ska satsa lite extra, osv. Oddset Direkt passar den som vill spela snabbt och enkelt, och passar inte alls den som gillar att ha detaljkontroll.
  • Det är bra att man kan ange ett lag som man vill automatiskt ska sättas som vinnare, så att man slipper sitta och heja fram IFK på läktaren med AIK segertippade på spelkupongen.
  • Trots att det går så snabbt att få spelkvittot i handen måste du fortfarande vänta precis lika länge som alla andra Oddset-spelare på att få veta resultatet. Där här passar alltså dig som inte har något emot att vänta på resultatet, och som är okej med att det inte går att spela särskilt ofta.