För att kunna uppfinna nya koncept trots det enorma utbud av spel som redan existerar har spelbolag börjat kombinera olika sorters satsningar. Ett sådant exempel är en serie satsningar som hos Ladbrokes har fått namnet Quatro.

Aldrig någonsin har konkurrensen mellan spelbolagen varit så tuff och detta har resulterat i att vi har fått se dem erbjuda nya satsningsformer och marknader för att locka och behålla kunder. Dessa nytillskott erbjuder oss spelare nya möjligheter och det kan löna sig att sätta sig in i vad som finns tillgängligt och hur de nya alternativen fungerar.

Hur fungerar Quatro?

Ladbrokes Quatro är en kombination av vanliga matchodds och över/under.

Exempel:

  • Arsenal vinner och det kommer att bli minst 3 mål i matchen: 5/4 (2.25)
  • Oddsen för en Arsenal-seger för samma match var 8/13 (1.6).

Satsningen Quatro kan verka krånglig, men den kan också skapa värde för spelaren.

Hur man drar nytta av Quatro

För att dra full nytta av satsningsmöjligheten Quatro måste man göra en omfattande analys innan man satsar sina pengar. I exemplet ovan skulle det även finnas möjlighet att satsa på Arsenal-seger och färre än 3 mål, att deras motståndare (i det här fallet Wigan Athletic) vinner och det blir 3 mål eller fler, samt att Wigan Athletic vinner och det blir färre än 3 mål. Det finns alltså fyra olika möjliga satsningar, därav namnet Quatro. För att beräkna värdet måste man göra en omfattande analys av de fyra möjliga resultaten.

Om du bedömer att favoriten Arsenal kommer att vinna matchen och att det kommer att bli många mål kan de hända att du får bättre odds genom att spela på Quatro än genom att göra separata vad på vinnare och över/under. På samma sätt kan en match som du tror kommer att bli mycket tajt och målfattig ha bättre odds för Quatro än för separata vad.

Viktigt att tänka på är att man måste ha helt rätt för att inte förlora hela sin satsning på Quatro. Att Arsenal vinner är alltså inte till någon nytta för dig om du satsade på att Arsenal-seger och minst 3 mål och det blir Arsenal-seger och två mål.

Skickliga tippare letar alltid upp och undersöker nya spelmöjligheter. Varje möjlighet att krama ur värde måste utforskas. När man förutsäger hur en match kommer att gå är det vanligt att man försöker skaffa sig en övergripande bild av matchen, och inte helt sällan leder detta till att man också får en aning om huruvida matchen kommer att bli målrik eller ej. När så sker kan Quatro vara av intresse eftersom det kan ge bättre odds än en vanlig satsning på vinnare.

I exemplet ovan krossade Arsenal Wigan och vann med 4-0 trots att det var bortamatch. De spelare som hade satsat på Arsenal-seger och minst 3 mål via satsningen Quatro hos Ladbrokes fick betydligt bättre utdelning än de som hade gjort separata vad. (Quatro gav 2.25 medan en satsning på Arsenal som vinnare bara hade oddset 1.6.)