Varje helg arrangerar Svenska Spel både Stryktipset och Europatipset. Inom ramen för dessa två spelformer erbjuder man också spel på Topptipset (de första åtta matcherna på kupongen). Om du vill ta del av vinstchanserna inklusive få chans på eventuella jackpottvinster har du två alternativ. Antingen sätter du dig ner och komponerar egna rader eller så köper du en färdig påse med rader för både Stryktipset och Topptipset (lördagar) eller Europatipset och Topptipset (söndagar). Sistnämnda alternativ, Fotbollspåsen, är ett utmärkt alternativ om du har tidsbrist eller bara vill ha hjälp med att skapa dina kuponger.

Vad ingår i Svenska Spels Fotbollspåse och vad kostar den?
Svenska Spels Fotbollspåse finns i två versioner, en för lördagens matcher och en för söndagens. På lördagen ingår rader på Stryktipset och Topptipset och på söndagen ingår rader på Europatipset och Topptipset.

Priset för en fotbollspåse är 48 kr eller 96 kr. Om du väljer det lägre priset får du:
ett M32-raderssystem på Stryktipset/Europatipset
ett M16-raderssystem på Topptipset

Om du i stället betalar 96 kr för din Fotbollspåse får du:
ett M64-raderssystem på Stryktipset/Europatipset
ett M32-raderssystem på Topptipset

Med ett 16-raderssystem får du fyra halvgarderingar, med ett 32-raderssystem fem halvgarderingar och med ett 64-raderssystem sex halvgarderingar. Raderna slumpas fram utifrån de analyser som ledande fotbollsexperter har matat in i system ”Experten”.

Var kan jag köpa Fotbollspåsen?
Fotbollspåsen kan du köpa såväl hos spelombud som på nätet på Svenska Spels webbplats.

När är spelstopp för Fotbollspåsen?
Sista chansen att köpa Fotbollspåsen är kl. 15:59 på lördagar och kl. 14:59 på söndagar, det vill säga ordinarie spelstopp för Stryktipset respektive Topptipset.

Plus och minus med Fotbollspåsen
Fotbollspåsen är ett smidigt alternativ om du vill ha en kupong i handen för fotbollsunderhållningen på lördags- och söndagseftermiddagar. Du behöver inte lägga tid och energi på att knåpa ihop egna rader utan får färdiga kuponger skapade med breda och djupgående analyser som grund.

Positivt är också att du får två vinstchanser i varje Fotbollspåse, och detta även om du köper det billigare alternativet. Det beror på att raderna för Stryktipset och Topptipset alternativt Europatipset och Topptipset i princip alltid är olika. Det skulle vara en otrolig slump om raderna skulle vara identiska.

Ett minus med Fotbollspåsen är att du egentligen inte får något mervärde genom att köpa den. Du får exakt samma produkt som om du skulle köpa rader på Stryktipset/Europatipset och Topptipset separat. Det är klart att Svenska Spel inte kan ge någon rabatt, men nog hade man kunnat tänka sig att man enkelt skulle kunna komplettera med Joker till exempel.

Det ska också sägas att Fotbollspåsen är långt ifrån ett direktspel. Du måste invänta resultaten i varje enskild match för att få se om du har vunnit eller inte. Om du inte är särskilt intresserad av fotboll finns det nog bättre spelprodukter att kika på.