I den andra artikeln i denna artikelserie (se första här) menad att hjälpa dig se bättre resultat från ditt spelande så skall vi titta på några olika anledningar att du kanske borde sluta lämna in visa typer av spel. Spel skall alltid vara välunderbyggda, välgenomtänkta och erbjuda bra värde sett ur ögonen på den som spelar. Vilka scenarior kan förvirra dig eller förhindra dig från att se hela bilden och hur kan detta undvikas.

Att spela för att göra en match mer intressant.

Ett av många problem som förhindrar förlorande spelare från att vinna pengar över tid är ett tvångsmässigt behov att satsa oavsett om det är ett lämpligt tillfälle eller inte. Allt som oftast är den grundläggande orsaken bakom detta att spelaren vill öka sitt intresse för sporthändelsen. Fotbollsmatcher av hög profil är ett exempel på event där store mängder fans som tänker lika ser matchen och har en klar egen favorit. Att spela på matchen blir därför för många nästan en nödvändighet. Ironiskt nog så är dessa matcher de där chansen att hitta verkligt värde är minst. Detta beror på att så många spelar på dessa matcher och att så stora belopp omsätts att spelbolagen avsätter mycket mer tid och resurser för att få oddsen för spel på dessa matcher rätt. Om en matchen inte erbjuder något värde så skall man inte spela på den. Om du spelar på denna typ av matcher som kommer det bli en belastning för din bankrulle över tid.

Gör dina egna efterforskningar

Trots ett intresse för sport och för spel är det många spelare som inte har tid eller lust att undersöka spelmarknaderna korrekt så att de kan räkna ut vid vilket odds de ser värde och satsa enligt detta. Detta kräver tid och ansträngning. Många läser tips i tidningarna, ser dem på tv eller hittar tips på internet. Dessa råd kan eliminera en stor del av det hårde jobb som krävs för att hitta matcher med bra värde men tips som dessa kan inte följas blint utan måste utvärderas av spelaren. Varje artikel skall stödja sina slutsatser och rekommendationer med argumentationen bakom slutsatsen. Spelare skall alltid dissekera information, tänka över den och försäkra sig om att de håller med om analysen innan de väljer att placera sina pengar i enlighet med rådet. Om resonemanget bakom ett råd inte verkar sund eller verkar illa genomtänkt så är det bäst att ignorera det. En fras som ofta används för aktiemarknaden är ”gör din egen analys” och den frasen kan appliceras på sport betting också med exakt samma betydelse och innebörd.

Jakt

I pokerns värld så betyder att ”tilta” att man efter en dålig hand, eller flera dåliga händer så påverkar förlusterna spelarens spel på ett sådant sätt att hans tankegångar påverkas och hans beslutsfattande försämras. Felaktiga beslut är ofta följden, vanligtvis i form av alltför aggressiva satsningar. En liknande effekt kan påverka även den mest framgångsrika spelaren. Att spela över en lång period innebär att enstaka förluster är oundvikliga och lika så att man för eller senare kommer få en hel rad av dem i rad. Många professionella spelare förespråkar att man skall ta ett steg tillbaka från spelet när detta händer för att rensa huvudet. Det man till varje pris måste undvika är att lämna in nya spel enbart som ett försök att ta igen sina förluster, eller att höja sina insatser för att snabbare vinna tillbaka de pengar man förlorat. Båda dessa beteenden kan vara mycket skadliga för ens bankrulle. Båda teknikerna är också dömda att misslyckas sett ur ett långt perspektiv och det är mycket viktigt att hålla sig disciplinerade under dessa ansträngande deprimerande perioderna.

Slutsats

Försäkra dig om att varje spel du lämnar in är väl undersökt och innehåller ett väl genomtänkt urval av matcher som erbjuder äkta värde. Detta är enda sättet att eliminera irriterande ”läckor” som annars kan plåga bankrullen hos även de mest erfarna professionella spelarna.