Livebetting är väldigt spännande och det är lätt att förstå varför det snabbt växer i popularitet, för det finns väl knappast något bättre sätt att förhöja spänningen i en pågående match? Utvecklingen har dessutom medfört att du kan se matchen gratis via datorn hos flera spelbolag, t ex bet365 och Unibet. I denna artikel går vi igenom vad du bör tänka på när du livebettar.

Livebetting i sig är enkelt - det hela handlar om att du under matchens gång direkt kan spela på olika alternativ som ditt spelbolag erbjuder. Det kan handla om allt från 1X2 till hur många mål det kommer bli i matchen, vem som får nästa inkast, antalet hörnor och mycket mer.

Den stora fördelen är att du kan basera dina spel direkt på vad som händer i matchen, istället för att försöka gissa på förhand. Du kan t ex säkra upp spel du lagt innan matchstart – du kanske har spelat  på något som du nu vet inte kommer att inträffa och kan således lägga nya spel som mer baseras på verkligheten för att ta igen den förlust du vet att du kommer att göra på ditt första spel. Du kan kanske inte vända hela förlusten till en vinst, men en förlustminimering är möjlig vilket är något man inte kunde göra innan Livebettingen tillkom.

Det finns dock inte bara fördelar med att spela live på en match, beroende på vilken typ av spel du lägger. Att t ex spela på vem som får nästa inkast eller hörna är egentligen rena rama slantsinglingen och slutar oftast med förlust i det långa loppet.

När man spelar live har man också tillgång till en hel del alternativ och det kan vara lockade att direkt försöka spela tillbaka förluster genom att slänga iväg en insats på ett mindre bra spel i hopp om att få tillbaka pengar snabbt. Detta är också något som oftast slutar med att du bara förlorar mer, ibland får man medge nederlag helt enkelt.

När du sitter hemma och tittar på en match kan det ibland skilja ett par sekunder mellan vad du ser och vad som händer i bettingklienten du spelar på. Ha alltid det i åtanke när du spelar live så att du inte baserar ditt spel på något som redan är gammalt trots att det bara gått några sekunder.

Att välja vilket bolag man ska spela live på är mycket en smaksak eftersom många spelbolag ligger ganska lika vad gäller livebetting. Det kan dock skilja en del gällande utbudet och kanske framförallt vilka ligor man erbjuder. Så beroende på vad du vill spela på och vilket intresse just du har så gör du bäst i att själv jämföra dom olika bolagen. Speciellt är detta viktigt om du spelar på ”ovanliga” eller väldigt låga ligor och serier.

Läs mer om livebetting och olika spelbolag.

Lycka till med ditt livespelande!