Just nu 3355 medlemmar (Bli medlem här)

Spelbranschen

Spela Spel presenterar senaste nytt och pressreleaser från de stora bolagen i spelbranschen.

10Bet lanserar två nya banbrytande funktioner

Pulse Bet och Add2Bet är två namn att lägga på minnet. Det är nämligen 10Bets nylanserade funktioner som har tagit marknaden med storm. Hjärnorna bakom 10Bet har slagit sina kloka huvuden ihop ännu en gång och fortsätter att vara ledande i kategorin nytänkande.

Zlatan Ibrahimovic klar för Bethard!

Erik Skarp, VD och grundare för spelbolaget Bethard, kan i en exklusiv intervju med Betting.se avslöja att de gjort klart med sitt och spelbranschens största förvärv genom tiderna. Det är ingen mindre än Zlatan Ibrahimovic som inte bara blir ambassadör för Bethard – han har även gått in som delägare i bolaget.

Betsson får dansk spellicens

Betssons licensansökan för spel i Danmark beviljades nyligen av danska Spillemyndigheden. Betsson kommer således att från den 1 januari 2012 ha tillåtelse att driva spelverksamhet på den reglerade danska spelmarknaden.

Betsson köper Betsafe

Tidigt i morse blev det offentliggjort att Betsson AB köper Betsafe, ett spelbolag baserat på Malta med verksamhet inom odds, casino och poker. Betsafe har främst kunder i Norden och genom detta förvärv får Betsson en ännu starkare position i regionen.

Svenska Spels resultat H1 2009

Svenska Spel-koncernens resultat efter finansiella poster och skatt för årets första sex månader 2009 blev 2 331 miljoner kronor, en minskning med 187 miljoner kronor jämfört med första halvåret 2008. Nettoomsättningen från spelverksamhet har minskat med 81 miljoner jämfört med första halvåret 2008.

Mindre spel hos Svenska Spel i Q1

Svenska Spel-koncernens resultat efter finansiella poster och skatt för första kvartalet 2009 blev 1 238 miljoner kronor, en minskning med 133 miljoner kronor jämfört med första kvartalet 2008.

Svenska Spels resultat för 2008

Koncernen Svenska Spel gjorde ett resultat för 2008 på 5 108 miljoner kronor, en minskning med 139 miljoner jämfört med 2007. Exklusive engångsposter 2007 är resultatförsämringen 46 miljoner.

Så spelade svenska folket 2008

Svenska Spel har nu släppt statistik över hur svenska folket spelade hos Svenska Spel under 2008: Under 2008 ökade svenskarna den summa man lägger hos spel- och lottombud per person från 1 195 kronor till 1 222 kronor. Norrbotten är fortfarande det spelgladaste länet medan grannarna i Västerbotten lägger minst.

Meta Persdotter ny vd för Svenska Spel

Meta Persdotter har utsetts till ny vd för Svenska Spel. Hon tillträder tjänsten den 1 februari. -”Svenska Spel är den ledande aktören på en marknad som står inför både förändringar och utmaningar. Det känns oerhört inspirerande att få uppdraget att leda ett av världens främsta spelbolag in i en mycket spännande framtid”, säger Meta Persdotter.

Spel på hästar fortsatt populärt

Spelet på hästar ökar för femte året i rad. 2008 omsattes nästan 12 miljarder kronor på V75 och de andra spelformerna varav cirka 70 procent gick tillbaka till spelarna i form av vinster. Hur kommer det att spelas under det nya året i tider av åtstramningar och finansoro? ATG (AB Trav och galopp) redovisar en ny rekordomsättning, 11,97 miljarder kronor för 2008.