Just nu 3355 medlemmar (Bli medlem här)

Fotbolls-EM 2008

Nyheter och speltips för de flesta matcherna i Fotbolls-EM 2008.

Spansk seger svider för spelbolagen

Spanien bröt den 44-åriga förbannelsen och slog Tyskland med 1-0 i finalen. EM blev en stor fest för spelarna men en förlust för spelbranschen. En spelare som lade ett bet på 378 000 kronor på Spanien som vinnare, strax efter segern mot Ryssland, till odds 5,00, kostade Ladbrokes 1 890 000 kronor.

EM: Statistik från Fotbolls-EM 2008

Så är då Fotbolls-EM 2008 slutligen över. Spanien slog Tyskland med 1 mål mot 0 på Ernst-Happel-Stadion i Wien och har genom turneringen visat sig vara värdiga vinnare. Spanien har satsat hårt på fotboll som fritidsaktivitet för ungdomar och denna vinst kanske visar att detta varit en smart strategi.

Spelintresset massivt för Fotbolls-EM

Intresset för detta EM har varit massivt och överträffar omsättningsmässigt EM 2004 med 42 %. Bara finalen beräknas omsätta 270 miljoner kronor enligt bransch estimat. Stora spel kommer även från länder som inte har något deltagande lag i EM.

EM: Spanien favorit i finalen mot Tyskland

EM börjar lida mot sitt slut och kvar är endast Tyskland och Spanien som möts i final på söndag. Tyskland var förhandsfavoriter som vinnare av EM men efter en imponerande seger över Ryssland i semifinalen sänktes oddsen på Spanien och de är nu nya favoriter till odds 1,57. Hittills har 20 av 30 av alla matcherna i EM 2008 vunnits av favoriterna.

EM: Spanien knapp favorit ikväll

Tyskland gick in som favoriter i EM och spelades till det låga oddset 5 gånger pengarna. Det spelet ser ut att hålla efter kvällens seger mot Turkiet och i nuläget spelas Tyskland till 2.10 gånger pengarna för vinst i EM.

EM: Ryssland ny favorit bland spelarna

Det är dags för semifinaler i EM och Expekt har Ryssland som den stora outsidern. Av de fyra kvarvarande lagen har Ryssland 22 procents chans att vinna EM-guld enligt Expekt. Tyskland möter Turkiet i den första semifinalen på onsdagen, medan Spanien brakar samman med Ryssland i Wien dagen efter.

EM: kvartsfinalen Spanien – Italien

Italien kommer att få spela utan flera av sina bästa spelare ikväll på grund av skador och avstängningar. Det är skadade Fabio Cannavaro och Andrea Barzagli samt avstängda Milanduon Andrea Pirlo och Gennaro Gattuso det främst handlar om. Pirlo är en erkänt duktig målskytt och Spanien lär försöka utnyttja att han är borta. I det spanska laget är allihopa friska och speldugliga.

EM: Ryssland – Sverige

Ikväll spelas den viktigaste matchen hittills för Sverige i detta Fotbolls-EM. Efter förlusten mot Spanien hoppas vi att Sverige har återhämtat sig mentalt. Ryssland vann mot Grekland men förhoppningsvis kan Sverige bryta segersviten ikväll. Matchen visas kl 20:45 på TV4.

EM: Frankrike – Italien ikväll

Ikväll möts Frankrike och Italien i Fotbolls-EM, vilket är ett möte med massor av prestige. Vinnaren går vidare till kvartsfinal, om Rumänien inte slår Holland, och med tanke på hur lite dessa lag tycker om varandra kan det knappast bli mer spännande. Ingen blir förvånad om det blir snålt med mål. Matchen går på TV4 kl 20:45.

Italien – Rumänien ikväll

Efter att Italien storförlorade mot Holland har de nu stor press på sig att prestera ikväll mot Rumänien i den s k ”Dödens Grupp”. Lagen har mötts vid 14 tidigare tillfällen och Italien har vunnit 10 av dessa möten, Rumänien bara 2, senast 1989. De möttes i kvartsfinalen i EM 2000, då Italien vann med 2 mål mot 0. Matchen visas ikväll kl 18:00 på TV4.