Fyra procent av Sveriges nätpokerspelare vill kunna leva på pokern i framtiden och två procent gör det redan. Det visar 3 600 telefonintervjuer som undersökningsföretaget Concilia utfört på uppdrag av Svenska Spels Poker under 2011.

Samtliga tillfrågade var aktiva nätpokerspelare, det vill säga pokerspelare hade ägnat sig åt nätpoker någon gång under de senaste sex månaderna. Av dessa uppgav 14 procent att de var ute efter att tjäna extra pengar och 80 procent att de spelade för att det var roligt.

Försäljningsstatistik från Svenskaspel.se visar att deras genomsnittlige spelare är en 37-årig man och att pokerspelarna på Svenskaspel.se satsar i snitt 668 kronor per kvartal. Den genomsnittliga insatsen per kvartal har därmed ökat med 39 kronor sedan år 2006.

”En sund kurva som visar att det ansvarsarbete vi gör gett de resultat vi önskar,” säger Martin Bengtsson, varumärkeschef för Svenska Spels Poker. ”Det handlar inte om att vinstmaximera utan att först och främst ge våra kunder en trygg och säker produkt som är underhållande.”

Svenska Spels undersökning visar också att Gotland är det län som har flest antal nätpokerspelare per invånare och det är också det enda län där över 13 procent av nätpokerspelarna är kvinnor. På Gotland är 13,17 procent av de aktiva nätpokerspelarna kvinnor, för Södermanland är siffran 12,41 procent och på tredje plats hittar vi Västernorrland med 12,36 procent. I Stockholm och Östergötland är det bara 10,09 procent av länets pokerspelare som är kvinnor.

Den äldsta spelaren i undersökningen var en 90-årig kvinna från Skåne.

”Tjusningen med poker på nätet är att man aldrig vet vem som ligger bakom ett alias eller ett nickname, det kan vara en man, kvinna, ung eller gammal,” säger Martin Bengtsson.

 

Källa: Svenska Spels försäljningsstatistik samt undersökningar gjorda av Concilia och Norstat.