Hej och hå, det var ett tag sen nu. Som vanligt under sommaren så kommer både rekar och blogg ligga nere från min sida, men som tur är har vi många duktiga rekare som håller igång sidan. Nu är iallafall det jag längtat efter under hela sommaren tillbaka, HOCKEYN. Efter en riktigt varm och solig sommar så kan jag tänka mig att det är fler än mig som saknat en kall ishall. Trots att de flesta runtom i världen förmodligen gillar sommarn bäst så måste jag gå emot och säga att vintern är bäst. Varför? Ett ord och en sak, ishockeyn. Att det kan vara -20 grader ibland skiter jag fullständigt i, så länge det spelas hockey. Förra året blev ju självklart lidande från början då lockouten höll i sig en bit in på år 2013. Till denna säsong är det återigen full rulle och försäsongen drar igång redan om en dryg vecka. Grymt.

henrik zetterberg_datsyukSka som sagt bli oerhört intressant med en ny NHL-säsong. Detroit har väl blivit ännu mera ett svensklag och det skulle inte heller förvåna mig om man lyckas knyta till sig tvillingarna Sedin till nästa säsong. Dit är det dock långt kvar till. Först ska vi avverka massvis med matcher från världens bästa liga. Något som kommer lite i skymundan under vinter halvåret är hockeyettan i Sverige. Många säger att det kan gå lite hursomhelst i lågdivisions-hockeyn i Sverige, men sanningen är väl den att den är bra mycket lättare att förutspå än både Hockeyallsvenskan och SHL. Visserligen är oddsen satta därefter och oftast väldigt låga. Däremot kan du hitta flera matcher som är intressanta och komba ihop till ett fint odds. Något som vi återigen ska dra nytta av.

Förra säsongen var min första ”hela” säsong här på spelaspel. Jag började skriva någon månad in på året 2012 så därför räknar jag min första säsong från och med september 2012. Nu har det gått drygt ett år till och det är dags att starta upp igen. Jag la faktiskt mitt första speltips för en dryg vecka sedan när Sundsvall tog emot Modo i SCA-cupen. Ett spel som dessvärre gick förlorat med ett mål. Modo fick in tre puckar på en minut i första perioden och det kändes lite som att luften gick ur Sundsvall redan där. Tittar vi lite på statistiken från förra säsongen så var den riktigt otroligt bra om jag får säga så. Under hela hockeysäsongen lades 317 spel där vi hade en vinstprocent på 53,53%, vilket kanske inte är överdrivet bra. Däremot så blev det många units tillbaka. Hela spreadsheetet från förra säsongen kan ni se här. Ett plus på drygt 155 units är inte så pjåkigt faktiskt.

 

Antal spel:317Insats:1698Vinstprocent:53.53%
Vinster:167Vunnet:+902.17Medelodds:2.26
Förluster:145Förlorat:-747.5Medelinsats:5.38
Push:5Netto:+154.67Medelvinst:+0.5
Levande spel:0ROI:109.11% 

Årets säsong av division ett startar redan på onsdag när Stockholms- och söderserien tjuvstartar litegrann. Fram tills dess kommer det komma ut bland annat speltips på vinnare av varje serie. Något som vi var hundraprocentiga på under förra säsongen. Kallinge/Ronneby hittades till 5.50 gånger fläsket medans Sundsvall sprang hem maxspelet till 1.55. Till den här säsongen har man även fått en serie mindre. De två serierna från norr, A respektive B, har slagits ihop och bildat en serie som kommer spela 44 omgångar till skillnad från de övriga som spelar 27 matcher (undantag F som spelar 33). Serien kommer nu heta division 1 norra och istället för att avsluta serien runt juluppehållet så kör man vidare ända tills i slutet på februari. Man skippar då en framtida alletta och de sex högst placerade går direkt till playoffet. Just den norra serien har inte denna säsong någon storfavorit som förra säsongen, utan det är ett par lag som får dela den tesen tills vidare. Den södra serien som kallas F är ett riktigt getingbo iår. Det känns egentligen som att det är Borås och Nittorp som från början är uträknade för kampen om de fyra första platserna. Sedan är det helt öppet även om vi har ett par lag som ser snäppet starkare ut än de andra. Däremot kommer serien bli ännu jämnare denna säsong än den var förra, och då var den jämn.

Klockan står nu på 02.21 och tröttheten börjar komma. Hoppas ni ser fram emot det här lika mycket som jag gör?! Det kommer bli en bra säsong även iår. Kör hårt nu!

Jag finns även på twitter @HedenskogH där det kommer komma upp en del livespel också under säsongen.

Lets go Pens!

Crosby-and-Malkin1

/Heden