Idag gick startskottet för World Series of Poker (WSOP) Tournament of Champions (ToC), tävlingen där 27 skickliga pokerspelare ska tävla om ära, berömmelse och en miljon amerikanska dollar.

Första dagens spel är planerat att pågå tills nio spelare återstår. Sedan återsamlas dessa nio spelare nästa söndag klockan 13 lokal tid för att göra upp om segern på USA:s nationaldag.

Av de 27 spelarna är tjugo stycken armbandsvinnare som röstats fram till tävlingen i en omröstning på Internet. Av de övriga sju är tre stycken med i tävlingen eftersom de vunnit den tidigare år: Annie Duke vann ToC år 2004, Mike Matusow tog hem förstplatsen år 2005, och Mike Sexton avgick med segern 2006. En av platserna har öronmärkts åt den regerande mästaren av WSOP Main Event, Joe Cada, och en stol finns också reserverad för den regerande mästaren av WSOP Europe Main Event, Barry Shulman. Slutligen kommer vi även att få se armbandslöse Bertrand Grospellier som kvalade in som WSOP Academy Qualifier, samt Andrew Barton som kvalade in genom att vinna en onlineturnering som WSOP.com arrangerade för de brittiska pokerspelarna.

WSOP ToC är en del av WSOP men har inte något eventnummer eftersom tävlingen är en sluten tillställning som endast är öppen för de särskilt utvalda spelarna.