I samband med årets World Series of Poker (WSOP) har high stakes spelaren Tom ”durrr” Dwan enligt uppgift gjort en lång rad olika sidovad som innebär att det för Dwans del är betydligt mer än de vanliga prispotterna som står på spel när han slår sig ned vid ett WSOP-bord.

Dwan har inte offentliggjort någon exakt siffra, men det ryktas om värdet på sidovaden totalt uppgår till cirka $15 miljoner.

Vaden rör huruvida Dwan kommer att lyckas ta något armband eller ej under årets WSOP, och vi har under den här omgången av WSOP därför fått se Dwan spela en mängd olika turneringar – turneringar vars förstapriser ofta inte innehållit mycket mer pengar än någon av de större potter Dwan och hans high stakes motståndare brukar putta fram och tillbaka mellan sig på nätet. Trots flitigt deltagande vid pokerborden genom hela WSOP är Dwan dock fortfarande väldigt armbandslös och frågan är nu om han kommer att tvingas satsa på guld i Main Event för att reda upp situationen.

Det såg länge ut som om Dwan skulle lyckas ta ett armband i Event #55, ett $10 000 Pot-Limit Omaha Championship, men så blev det inte. Dwan anlände till söndagens spel som markeretta, men markerna försvann i snabb takt och snart kämpade Dwan ur underläge. En kåk förde upp honom till markertvåa, men sedan fick en av hans motståndare fyrtal och tog över en stor del av Dwans hög. Sedan gick det bara utför och Dwan fick nöja sig med en 17:e plats i turneringen.

Det närmaste Dwan kommit ett armband under årets WSOP var i Event #11, en $1 5000 No-Limit Texas Hold’em turnering där Dwan kom tvåa efter att ha slagits ut av Simon Watt. Vi vanliga dödliga skulle förmodligen ha varit själaglada över de $381 885 som andrapriset bestod av, men för Dwans del var det ju ett armband som krävdes – inte prispengar.

I skrivande stund pågår fortfarande tre WSOP-event:

Event #54 – $1 000 No-Limit Texas Hold’em (11 deltagare återstår)
Event #55 – $10 000 Pot-Limit Omaha World Championship (5 deltagare återstår)
Event #56 – $2 500 No-Limit Texas Hold’em (20 deltagare återstår)

Det enda WSOP-event som ännu inte startat är Main Event, som kör igång med Dag 1A idag den 5 juli klockan 12:00 lokal tid.