Svenska Spel gör nu sitt självtest tillgängligt direkt i mobiltelefonen. Självtestet består av tio frågor och används för att upptäcka riskbeteenden. Testet är framtaget av Spelinstitutet och kan göras helt anonymt.

”Vi är stolta över Självtestet. Det är det enda självtest som fokuserar på att upptäcka riskbeteenden, inte spelberoende och det är viktigt. Vi vet genom den forskning vi gjort att om man svarar ärligt på frågorna får man en bra överblick över sina eventuella riskbeteenden samt smarta tips om vad man kan göra för att minska riskerna med spel,” säger Thomas Nilsson på Spelinstitutet.

Självtestet har länge funnits tillgängligt hos Svenska Spel på internet, men nu går det alltså även att nå direkt i mobilen.

”Vi kan se att allt fler av våra kunder väljer mobiltelefon som plattform när de spelar, därför känns det helt naturligt för oss att erbjuda mobilversionen av självtestet,” säger Zenita Strandänger, spelansvarschef på Svenska Spel. ”Vi ser en fördel med att testet blir tillgängligt i mobilen eftersom det är en plattform som de flesta av våra kunder använder sig av dagligen. Genom mobilversionen gör vi Självtestet tillgängligt på ett helt annat sätt än tidigare.”

För att nå självtestet behöver du bara gå till adress http://gamtest.se/svs/mobil i din mobiltelefon. Det finns även en QR-kod som tar dig direkt till testet och som kommer att finnas tillgänglig hos Svenska Spels ombud och affärspartners. Låt din mobil scanna in QR-koden så startar testet.

Oavsett om man gör självtestet i mobilen eller datorn består det av ett antal korta frågor som ska besvaras och att gå igenom samtliga frågor tar normalt bara några få minuter. När testet är klart får du återkoppling baserat på dina svar.

På Spelinstitutet är man mycket positivt inställda till att Svenska Spel nu gör självtestet tillgängligt även i mobilen.

”En klar förstärkning av spelansvaret, mobiltelefonen är i var mans hand och via den kommer de som vill enkelt kunna hålla koll på sitt spelande,” säger Thomas Nilsson.

Vill du testa dig själv? Om du inte har mobiltelefonen tillgänglig kan du istället gå till Svenska Spels sajts på nätet och klicka på ”Vill du ha bättre koll på ditt spelande?” i högerkolumnen.

För mer information, kontakta:
Zenita Strandänger, spelansvarschef Svenska Spel 0498-26 36 31
Thomas Nilsson, Leg Psykolog Spelinstitutet 070-333 05 70