olympiatravetDet blev norsk seger i Olympiatravets final på Åbytravet i lördags 25 april. B.B.S Sugarlight, med Peter Untersteiner i sulkyn, var i storslag och ledde från start till mål. Det var faktiskt ingen av de övriga ekipagen som kunde hota någon gång under loppet. Peter Untersteiner själv var mycket imponerade över hästen och sa i segerintervjun att han blev förbluffad över att hans travare aldrig blev trött. Citatet ”det kändes som vi var ute och joggade” är redan en klassiker.

B.B.S Sugarlight var inte den enda norska hästen som imponerade på Åbytravet. En annan travare från vårt grannland skrällde rejält i bronsdivisionen. Cadabra Tooma, med startodds på över 40 gånger pengarna, vann V75-1 med två längder före Remember My Name och fungerade som en riktig kupongrensare.

28 miljoner till Torsby

Inför V75-omgången på Åby låg över 60 miljoner kronor i potten. Vi fick ingen ensam vinnare, men den kluriga kupongen gjorde att det blev en mycket stor utdelning på 7 rätt ändå. Efter målgång i V75-7 var det 16 felfria kuponger kvar och vinsten på 7 rätt blev därmed 4 183 689 kr. Störst del av potten gick till ett andelsspel inlämnat hos ombudet Torsby-Jouren i Värmland. Ett 90-tal spelare fick där dela på 28,5 miljoner. Det är, intressant nog, den största andelsvinsten på V75 genom tiderna.