folkbollenNordicBet har instiftat priset Folkbollen för att lyfta fram den allra folkligaste av de svenska fotbollsserierna – Division 4.

”Division fyra är serien som rymmer både eldsjälar och kommande storstjärnor. Det är fotbollens verkliga hjältar som vi vill hylla med Folkbollen,” säger Henrik Lengstedt, marknadskoordinator på NordicBet.

Folkbollen kommer att dela ut tre priser per år:

  • Årets skyttekung i division fyra.
  • Årets eldsjäl
  • Årets fotbollsblogg

Priset för årets skyttekung går till den spelare som gjort flest mål i en division fyra-klubb under året. Vad gäller priset årets eldsjäl så kan både klubbar och privatpersoner vara med och nominera, och sedan väljs en pristagare ut av en jury.

Cirka 7 000 svenskar är aktiva i fotbollens division fyra, och flera svenska fotbollsspelare har påbörjat sina karriärer i fotbollsklubbar i denna division. Till exempel startade Kim Källström i Partille IF, Mikael Lustig spelade i Sandåkers SK och Anders Svensson fick sin start i Hestrafors IF. Trots detta är det sällan matcherna i division fyra får någon uppmärksamhet i stora traditionella media. Som tur är finns det numera många fotbollsbloggare som ser till att få ut information till intresserade läsare, och för att uppmuntra dessa kommer årets fotbollsblogg att koras. Vinnaren utses av en jury.

Prisutdelningen för Folkbollen kommer att äga rum när de sista matcherna för säsongen är avklarade. Alla vinnare belönas med en exklusiv fotbollsresa i Europa med Glenn Strömberg som resesällskap.

För mer information, gör ett besök hos NordicBet. Där hittar du även odds för dig som vill spela på matcherna i division fyra. På söndag kommer till exempel Brämhults IK att möta Sandareds IF, och Brämhults är segertippade hos NordicBet. Oddset för att Brämhult ska vinna ligger på 1.45, medan Sandared ger 3.15 gånger pengarna vid vinst.