Nordic Light heter en live pokerturnering som anordnas av Casino Cosmopol i Sundsvall och den drar igång idag.  Diverse celebriteter deltar och det är kanske det intressantaste startfältet någonsin. Johan Storåkers är en av de stora förhandsfavoriterna

Johan Storåkers var först att anmäla sig till årets turnering. Han är tillbaka för att få revansch för fjolårets finalmiss.

-”Jaa, jag brukar vara ganska bra på att placera mig i turneringar, men fick inte riktigt till det i Sundsvall förra gången.”

Men han gillade arrangemanget så bra att han inte tvekade att komma tillbaka.
-”Det var ett otroligt bra arrangemang med personal som verkligen såg till att ge spelarna bra service”, säger han.

Johan Storåkers, 37 år, är en av Sveriges bästa pokerspelare. Han har spelat på heltid sedan 1997 med mängder av turneringsvinster och framskjutna placeringar i tävlingar över hela världen på meritlistan.
Det har tagit honom till den svenska topp-5-listan över inspelade pengar.

Diana Dulau, evenemangsansvarig för Nordic Light:
-”Det är jättekul att Johan och de andra kommer tillbaka och det känns att det är oerhört höga förväntningar på eventet i år. Vi vill verkligen ge spelarna lite extra uppmärksamhet och en speciell upplevelse.”

Tomas Brolin var en lirare på fotbollsplanen och på senare år även vid pokerduken. Han deltar i Sundsvall, liksom artisten Dilba (nominerad till årets pokerpersonlighet i Svenska Pokerakademien 2007), Per Hildebrant, Gusten Sjöberg, Mats Rahm, Oskar Silow, Fredrik Ovebring, Gino Yonan, Bo Sehlstedt, Micke Norinder och Peter Eichardt.

Fjolårets vinnare i Nordic Light heter Peter Sandström och han är tillbaka för att försvara sin titel efter att ha kvalat sig in i årets tävling via en satellit.

Spelschema Nordic Light
Tisdag 3/2 kl 15.00, Texas Shootout, freezeout, 2 500:-+200:-
Onsdag 4/2 kl 15.00, Omaha PL, r&ax2, 1 000:-+100:-
Torsdag 5/2 kl 15.00, Texas No Limit, r&ax2, 1 000:-+100:-
Fredag 6/2 kl 14.00, Main Event, TNL Freezeout, 20 000:-+900:-
Lördag 7/2 kl 14.00, Main Event dag 2
Söndag 8/2 kl 14.00, Main Event final