Victor Nilsson Lindelöf

Victor Nilsson Lindelöfs sejour i Manchester United har inte börjat på ett särskilt bra sätt. Han testades under försäsongen men övertygade inte. Droppen som fick bägaren att rinna över var insatsen mot Real Madrid en vecka innan Premier League startade och sen dess har svensken suttit på läktaren eller nött bänk.

Nu har det dykt upp ett läge för svensken att visa sitt värde då både Eric Bailly och Phil Jones är avstängda mot Basel om två veckor, den tolfte september.

Jose Mourinho bekräftade det på en presskonferens.

– Han förbättras varje dag och som ni vet så är Phil Jones och Eric Bailly avstängda i matchen mot Basel. Vi kommer att spela Victor och Chris Smalling, och det kommer gå bra, säger Mou.

”Vigge” har som sagt varit förpassad till läktaren när laget har spelat på Old Trafford. Men när United spelade borta mot Swansea så fick han åtminstone sitta på bänken.

 

”Finns potential i VNL”

Victor Nilsson Lindelöf är bara 23 år och som back så har han många år framför sig inom toppfotbollen. Det finns två sätt att se på värvningen av VNL till United. Det ena är att United köper färdiga spelare som ska in i startelvan och göra en direkt skillnad. Det andra är att köpet av VNL kan ha varit ett överpris. Men med tanke på hans ålder och talang så kan det mycket väl spela ut till att VNL är en av deras bästa värvningar om han kommer upp i den nivå som han spås få, och med Mourinho som mentor kan han nog bli otroligt bra. Tiden får utvisa var den här värvningen hamnar, men att kritiska röster höjdes redan i premiären är lite kortsiktigt tänkt.

– Han kan bli en väldigt bra spelare, det finns potential i honom.  Victor är ung och blir bättre hela tiden. Han har varit skadebenägen tidigare men nu är det bara vaden som är ett problem.

 

Hur går det för Manchester United mot Basel? Just nu är det ett odds på 2.62 att Båda lagen gör mål (Both teams to score) hos Bet365

bet365 - ett av världens mest kända spelbolag