Plus igår då 2/3 drag satt. Idag ser vi fram emot en lika spännande dag och dagens drag hämtar vi från Premier League och Championship.

Sunderland – Everton
Mitt tips: Everton +1
Insats: 5/10

Sunderland har inte spelat särskilt stabilt senaste tiden, i sin senaste match där man verkligen hade behövt och hade stor chans att ta poäng förlorade man mot jumbon West Bromwich med klara 3-0 borta.

Man har nu blott en seger på dom fem senaste och har totalt på sina senaste matcher spelat 1-0-4.

Everton förlorade lite överraskande mot Manchester City med 1-2 hemma.

Man har inte bjudit på ett särskilt övertygande spela i dom senaste matcherna och frågan är om man orkar motivera sig själva att klättra någon placering till i tabellen eller om man lägger allt på FA-Cup finalen som väntar.

Sunderland saknar fortfarande målvakten Craig Gordon, Nyron Nosworthy och Geroge McCartney saknas också.

I Everton saknas fortfarande Phil Jagielka som är borta från resten av säsongen, frågetecken idag finns också på Jack Rodwell som skadade sig tidigare i veckan.

Sunderland är det laget som sitter på den starkaste motivationen att ta poäng för att säkra upp i botten på tabellen. Man ligger nära strecket och det är jämt.

Everton har chans att gå förbi Aston Villa i tabellen och än är inte säsongen över, man har finalen i FA-Cupen att spela, och man bör även börja vissa vad man går för i ligan också, om inte annat för att hitta formen till finalen.

Kapaciteten finns i Everton att vinna denna match, Sunderland har enligt mig det inte.

Dock tror jag på en tillknäppt historia där ett oavgjort slutresultat låter troligast, jag testar därför måttlig insats på Everton +1 här.

Crystal P – Sheffield United
Mitt tips: 2:a
Insats: 5/10

Palace ligger säkert i mitten av tabellen och det syns också på spelet, man har inte bjudit på det mest stabila spelet i dom senaste matcherna. I senaste matchen förlorade man med 2-0 borta mot Doncaster.

Man har nu raden 1-1-3 på dom fem senaste.

Sheffield United har spelat bra i dom senaste matcherna och har nu enbart en förlust på dom fem senaste. I senaste matchen vann man med knappa 1-0 hemma mot Swansea.

Man ligger nu trea i tabellen endast 1 poäng efter Birmingham och United har verkligen motivationen att ta poäng här för att överta andra platsen i Championship.

Fördelen för United är också att just Reading som jagar United möter just Birmingham idag som United jagar. Poängtapp i den matchen samtidigt som United tar tre poäng här betyder en hel del för laget i jakten på uppflyttning.

All motivation ligger hos bortalaget som också har formen att lyckas, Palace har vare sig form eller motivation och tvåan är given här. Detta kan vara dagens bästa.

Preston – Queens PR
Mitt tips: 1:a
Insats: 5/10

Preston har spelat bra senaste tiden och har nu endast en förlust på dom fem senaste, i senaste matchen gjorde man en stabil insats och vann borta mot Birmingham med 2-1.

Man har bra form i laget för dagen och hela truppen visar upp självförtroende och vilja.
Man har motivation att klättra i tabellen då det är jämt mellan plats 4-7.

QPR är raka motsatsen, laget har ingen form och ingen motivation, man har dessutom svårt att göra mål och säsongen ser ut att vara över för laget.

I senaste matchen spelade man 0-0 hemma mot Plymouth och man har nu endast en vinst på dom fem senaste.

Allt annat än en hemma vinst här skulle vara en överraskning enligt mig.

Preston är heta för dagen, man har formen och man spelar hemma, här ska det bara bli tre nya poäng för Preston. Någon stor seger förväntar jag mig inte, udda måls vinst låter troligt.

Lycka till.