Vilken dag vi har idag, kanon väder och en dag fullmatad med sport, dagen bjuder på fotboll, Elitloppet och match två i finalen av Stanley Cup. Idag ska vi också fylla på semesterkassan så häng med.

Santos – Corinthians
Mitt tips: 1:a
Insats: 5/10

Nu när alla andra ligor börjar gå för vila har Campeonato Brasileiro vaknat, och här brukar det kunna dyka upp ett och annat matnyttigt.

Santos har inlett säsongen bra och är nu efter tre spelade matcher obesegrade. I senaste matchen visade man styrka när man vann borta mot Fluminense med klara 4-1.

I senaste hemma matchen fick man 3-3 mot Goias.

Corinthians har sett ut som spridda skurar i öppningen av denna säsong, senast vann man hemma mot Barueri med 2-1, raden efter tre spelade matcher lyder 1-1-1.

Laget har inte övertygat allt för mycket i sina matcher hittills.

Enligt uppgift kommer Corinthians att ställa över en hel del spelare i denna match på grund av sin nästa match i Brasilianska Cupen mot Vasco. Det kan handla om ganska många ordinarie spelare som kommer att vila denna match.

Med detta i beaktande så ska Santos har stor chans till tre poäng i denna match.

Hemmaplan betyder mycket i den Brasilianska ligan och Santos är ett bra hemmalag.

Oddset på Santos ligger pendlar mellan 1.75 och 1.90 hos dom flesta bolag, jag testar 1.85 hos Pinnacle utan tvekan med tanke på dagens förutsättningar.

Sao Paulo – Cruzeiro
Mitt tips: X2
Insats: 3/10

Sao Paulo har inlett säsongen svagt rent ut sagt, efter tre matcher har man endast 2 poäng och ligger långt ner i tabellen. Två oavgjorda och en förlust är inte godkänt. Man behöver nu desperat en seger i ligan.

Cruzeiro har inlett säsongen starkt och övertygande, två vinster och en förlust och laget ligger nu på fjärde plats i tabellen.

Här anser jag inte riktigt att oddsen stämmer med verkligheten, Sao Paulo ligger på runt 1.85 och Cruzeiro ligger på runt 4.10, denna match är mer öppen än vad oddsen säger och vem som helst kan egentligen ta tre poäng i denna match.

När lagen möts tidigare har dessutom matcherna varit täta och ingen har riktigt avgått med klara segrar.

Att Cruzeiro har bättre dagsform talar heller inte riktigt för hur oddsen sitter, visserligen är Sao Paulo i desperat behov av en seger men då måste man öppna upp också.

Här spelar jag X2 som jag finner stort värde i, allt över 1.80 får anses som spelbart.

Qviding FIF – Vasalund/Essinge IF
Mitt tips: 1:a
Insats: 5/10

Qviding spelar riktigt bra just nu i Superettan och laget har nu tre raka segrar, i senaste matchen vann man borta mot Sirius med 3-2. Man har nu raden 3-1-1 på dom fem senaste.

Vasalund har heller inte spelat så dåligt senaste tiden, i senaste matchen vann man hemma mot Ängelholm med 2-1.

Vasalund har presterat 2-1-2 på dom fem senaste.

Qviding har anmärkningsvärt nog faktiskt spelat bättre borta än hemma, dock är man starka hemma.

Båda lagen har två skyttekungar som vardera har mäktat med sex mål var, detta kommer förmodligen att bli en kamp mellan Hannes Stiller och Kennedy Igboananike.

Qviding ska vara favoriter hemma och Vasalund ska vara ett beskedligt lag borta, oddset som bjuds kring 1.95 är klart spelbart och jag tror att Qviding avgår med tre poäng här idag, 2-1 kanske kan vara något.

Lycka till.