Ja det gick ju bra igår, Sunderland gjorde vad man skulle och vann med udda målet.

Idag gör vi ett besök i Allsvenskan och synar ett odds lite närmare.

Kalmar – Halmstad
Mitt tips: 1:a
Insats: 5/10

Två lag som startat säsongen aningen tveksamt möts här idag.

Kalmar lyckades spela 1-1 borta mot Elfsborg senaste, 1-1 målet kom efter en sen kvittering av Kalmar i 88:e minuten.

Halmstad fick ett rejält bottennapp i senaste matchen när man föll hemma mot Brommapojkarna med 0-1. Detta talar klart för att något inte stämmer då man normalt ska klara av BP på hemmaplan.

Tränaren har själv sagt att laget saknar självförtroende, och man skapar heller inte särskilt många vassa chanser i sina matcher, ett mål på dem senaste tre säger allt.

Efter en tveksam start får vi hoppas att vändningen kom för Kalmar efter 1-1 i senaste matchen, förhoppningsvis fick också laget en nyttig portion av självförtroende efter och något att bygga vidare på i kommande matcher.

Kalmar saknar idag Tobias Carlsson och eventuellt Joachim Lantz.

För Halmstads del saknas Marcus Olsson och Per Johansson.

För övrigt är lagen intakta.

Som läget ser ut i lagen så ska hemmaplan avgöra här, och för dagen får jag nog lov att säga att Kalmar är något hetare, överlag är också Kalmar det bättre laget och på hemmaplan mot ett Halmstad utan självförtroende ska man vinna.


Aarhus - Köpenhamn
Mitt tips: 2:a
Insats: 5/10

Aarhus har inte spelat särskilt övertygande senaste tiden, på grund av många skador i laget senaste tiden har man inte kunnat prestera som man velat och formen har uteblivit.

På dem fem senaste matcherna har man blott en vinst och fyra förluster, på dom sju senaste har man endast tagit fyra poäng.

Till denna match saknar man totalt 14 spelare och situationen kunde inte varit värre.

FC Köpenhamn är raka motsatsen och man har en riktigt bra form för dagen, oavsett om man spelar borta eller hemma så presterar man på topp.

Man ligger etta i tabellen på lika många poäng som Bröndby men med bättre målskillnad. Nu har man ett gyllene läge att ta tre nya poäng och gå ifrån Bröndby i toppen.

Man har också en riktigt bra statistik på just Aarhus och här ska man vara klara favoriter vilket man också är.

Med tanke på dagens förutsättningar i Aarhus ska Köpenhamn ta tre poäng i denna match, oddset på tvåan duger till spel .

För den vågade kan kanske -1 på Köpenhamn vara något. 

Lycka till!