Plus i kassan igen i söndags när 2/3 drag satt. Utbudet denna vecka har inte bjudit på allt för mycket och inget av värde har dykt upp på marknaden.

Vi gör en djupdykning i Norska Tippeligaen och synar två odds som på förhand lockar till spel.

Bodø/Glimt – Stabæk
Mitt tips: 2:a
Insats: 3/10

Bodø/Glimt har inte spelat allt för övertygande i sina senaste matcher och fick det svårt senast borta mot Viking, man förlorade tills sist med 3-2 borta.

Totalt över dom fem senaste matcherna har man spelat 1-1-3.

Stabæk har öppnat svagt och får nog ta och skärpa till sig innan man tappar för mycket, man låg i toppen ifjol och ska man ta sig dit igen får man ta sig samman här.

I senaste matchen fick man bara 1-1 hemma mot Lyn och laget är inte att känna igen.

En öppen historia där båda lag kan ta poäng i denna fight, båda lagen har också luckor i laget som inte blivit ersatta sedan förra säsongen, något som kan förklara läget just nu.

Även om detta på förhand är en öppen match finner jag ett visst spelvärde i tvåan här, trots luckor i laget ska Stabæk vara det starkaste laget och ska trots sitt dåliga spel kunna ta tre poäng här.

Tvåan testas med liten insats.

Lyn – Rosenborg
Mitt tips: 2:a
Insats: 5/10

Lyn har kryssat i många av sina senaste matcher, senast spelade man 0-0 borta mot Stabæk, i matchen dessförinnan förlorade man hemma mot Sandefjord med 1-2.

Raden för dom fem senaste visar 1-3-1.

Rosenborg har spelat stabilt i sina senaste matcher och är nu obesegrade med raden 3-2-0.
Sist vann man med 1-0 hemma mot Fredrikstad.

Hemma har Lyn inte tagit full pott ännu, Rosenborg har däremot inte förlorat en enda poäng borta hittills denna säsong. Lyn har också haft problem med målskyttet och har endast gjort ett mål hemma.

Vad som talat för att Lyn ska kunna göra något mot ett formstarkt Rosenborg som dessutom leder ligan kan jag inte komma på.

Tvåan testas med måttlig insats, för den vågade kan ett handikapp spel på Rosenborg kanske vara något.