Ja så var det då dags igen för VM-kval ikväll för Sveriges del och för andra lag. Dock lämnar jag VM-kvalet åt andra att göra bedömningar på. Själv riktar jag blicken mot division 1 där jag lägger några units på ett dalalag med form. Glöm heller inte bort att Confederation Cup startar på söndag och vi har ett par fina matcher att se fram emot där.

Östersunds FK – IK Brage
Mitt tips: 2:a
Insats: 3/10

Östersund har inte tagit dom poäng man velat den senaste tiden, i senaste matchen tappade man segern i 93:e minuten mot Umeå hemma. Man ligger nu i botten av tabellen med endast 5 poäng.

På dom fem senaste har man raden 1-1-3 och hemma har man 1-2-1.

Brage vann senast hemma mot Enköping med 2-0 och man har nu på dom fem senaste 3-0-2. Brage har spelat något stabilare än Östersund den senaste tiden och formen får ses som ok. Man ligger nu på tredje plats i tabellen.

Att Östersund inte tagit många poäng den senaste tiden, samt den snöpliga förlusten i senaste matchen kommer leda till att laget är mycket sugna på en revansch här mot Brage ikväll.

Laget har dessutom har problem med skador i truppen samt avstängningar och har fått lov att använda många spelare under den senaste tiden.

Brage lyckades bra i senaste träningsmatchen lagen emellan när man vann med 4-1 på Östersunds arena.

Enligt Brage själva kan dom gynnas av det nya konstgräset som Östersund har, dessutom har Brage haft några dagars extra vila vilket kan gynna bortalaget då spelschemat är tätt nu.

Visst är det alltid tufft med borta matcher, Brage har inte den bästa bortastatistiken just nu heller, men jag finner ändå ett visst spelvärde i Brage och testar därför tvåan med liten insats.

Lycka till.