Ja jag är glad att spelet fick vila igår, det är klurigt nu när slutet på säsongerna närmar sig måste jag säga. En del överraskande resultat blev det igår.

Dagens utbud bjuder på lite blandad kompott, och dagens drag har vi hämtat från Bundesliga 2 och Championship.

VfL Osnabrück – Hansa Rostock
Mitt tips: 2:a
Insats: 4/10

En tät och tuff match är att vänta när Osnabrück och Hansa Rostock drabbar samman idag.

Osnabrück förlorade i senaste matchen borta mot Augsburg med klara 3-0, på dom fem senaste har man inte presterat särskilt bra och har nu raden 1-2-2.

Hansa Rostock tycks ha hittat formen och har börjat få självförtroende i laget nu vilket är viktigt i botten striden. Tränaren har sagt att det nya självförtroendet är ytterst viktigt för laget i den fortsatta kampen på poäng.

I senaste matchen vann man med klara 3-1 hemma mot Rot Weiss Oberhausen. Man är nu obesegrad på dom fem senaste med raden 3-2-0.

Osnabrück ligger trea från slutet i tabellen med 28 poäng, Hansa ligger på platsen före med 30 poäng och det är jämt i botten. Motivation att ta poäng har båda lagen utan tvekan.

Dock tror jag att den avgörande faktorn här blir formen, och där är ju Hansa riktigt övertygande till skillnad från Osnabrück som inte vunnit sedan i början på mars.

Jag tror Hansas fina form håller i sig och man kliver av plan idag med tre nya poäng.

Oddset på tvåan testas med måttlig insats.

Norwich – Reading
Mitt tips: 2:a
Insats: 4/10

Norwich är indragen i botten striden och ligger idag på 22 plats i tabellen endast 1 poäng före Southampton som ligger på 23 plats med 45 poäng.

Norwich har inte spelat särskilt bra senaste tiden trots att man inte mött just något jätte motstånd i sina matcher. I senaste matchen förlorade man mot Ipswich borta med 3-2. Man vann dock matchen innan det hemma mot Watford med 2-0.

På dom fem senaste har man raden 1-1-3 vilket inte övertygar.

Reading ligger idag på 4 plats i tabellen med 74 poäng 5 poäng efter Sheffield United. Man hade chans på topp tre ett tag under säsongen men tappade allt och gled ner.

Man har under en tid nu haft lite problem och sökt efter formen, i senaste matchen vann man dock borta mot Derby med 2-0 vilket var en efterlängtad seger för laget.

På dom fem senaste har man raden 1-3-1 och nu kan kanske vinsterna börja komma när förhoppningsvis laget fick lite självförtroende i och med vinsten i senaste matchen.

Reading är dessutom inte dåliga på bortplan heller, man presterar nästan lika bra borta som hemma.

Norwich där emot presterar inte övertygande hemma, denna säsong har man raden 9-5-8 hemma.

Reading får också tillbaka Chris Armstrong och Kevin Doyle.
I Norwich är Lee Crot osäker på spel meddans David Mooney är borta från spel.

Visst har Norwich motivation till att ta poäng här, dock tror jag inte man har kapaciteten för dagen att klara av det mot Reading som förhoppningsvis verkar ha vaknat ur koman nu och verkar vara på gång.

Jag tror att Reading går vinnande ur den här striden som kan bli en tät fight.

Uddamålsvinst skulle jag tippa och 1-0 till Reading låter troligt, för den som vill testa ett annat spel på denna match kan kanske under 2.5 mål vara något.

Lycka till