En nationaldag som bjuder på en hel del fotboll stundar. Gårdagen bjöd också på en riktigt rolig händelse, Robin Söderling gick vidare från semifinalen i Franska Öppna och är nu i final som spelas imorgon mot Federer. Idag spelar Sverige mot Danmark och på förhand ser det lovande ut, vi reder ut begreppen och levererar ett par drag från VM-kvalet, häng med.

Sverige – Danmark
Mitt tips: 1:a
Insats: 5/10

En måste match där alla poäng måste tas väntar Sverige idag mot Danmark.

Sverige har inte spelat alls bra i VM-kvalet hittills och man har tappat många viktiga poäng i jakten på ett VM nästa år. Sverige ligger fyra i gruppen, sju poäng efter gruppledaren Danmark samt sju poäng efter Ungern som just nu innehar andra platsen.

Sverige har endast lyckats med att vinna en match och fått med sig tre oavgjorda, vinsten kom mot Ungern med 2-1, sedan har man spelat 0-0 mot Albanien och 0-0 mot Portugal.

Det ska också nämnas att Sverige har spelat en match mindre än Danmark samt två matcher mindre än Ungern.

Danmark har fått sig en smakstart på detta VM-kval och leder nu gruppen. I sin senaste match vann man med klara 3-0 hemma mot Albanien.

Läget i gruppen ser ljust ut för Danmark och skulle man vinna här mot Sverige ökar chanserna till ett VM-slutspel avsevärt.

Sverige kommer att kunna ställa upp med ett intakt lag, inga oros moln finns att rapportera om i laget och Zlatan och Henke spelar på topp.

I Danmark är det raka motsatsen, man kommer inte att kunna ställa upp med starkast möjliga lag, Per Kroldrup, Daniel Jensen, Leon Andreasen och Jon Dahl Tomasson saknas på grund av skada, detta är ett par tunga avbräck på nyckelspelare som Danmark verkligen hade behövt med sig idag.

Man kommer nu att starta med en del svaga kort i försvaret som ska försöka stoppa Henke och Zlatan.

Sverige är ett stabilt lag hemma, och med tanke på att Lagerbäck kan ställa upp med en starkt elva stärker dessutom chanserna ännu mera med tanke på vilka spelare som Olsen saknar i Danmark.

Sverige har dessutom en stark motivation till att ta poäng i denna måste match, Danmark skulle nog vara mer än nöjda med en poäng i denna match, dock ser just det scenariot ut att stanna vid en dröm.

Nej detta ska Sverige ta inge snack om saken, jag spelar måttlig insats på Lagerbäck och grabbarna idag och hoppas på en riktigt fin fotbolls match framför tv:n denna nationaldag.

Serbien – Österrike
Mitt tips: Serbien -1
Insats: 5/10

Serbien leder gruppen på tolv poäng, endast två poäng före Frankrike.
I senaste kval matchen vann Serbien borta mot Rumänien med 3-2 och laget fortsätter att imponera och ser fortsatt starkt ut.

Den nya tränaren Radomir Antic har ingett ett självförtroende i laget som verkligen lyft alla och som synts på planen.

Österrike som ligger fyra i gruppen på sju poäng har inte mycket kvar att hoppas på gällande VM-slutspel. Laget borde inte ha allt för mycket motivation kvar.

I senaste matchen vann man hemma mot Rumänien med 2-1, ett resultat man inte ska fästa allt för mycket vikt vid då Rumänien saknade ett flertal viktiga spelare.

Serbien har inga skador att rapportera och kan starta med starkast möjliga elva idag.
Läget för Österrike är raka motsatsen då man saknar ett antal viktiga spelare i laget och läget ser inte allt bra ut inför dagens match.

Även om Österrike kunnat starta med starkast möjliga lag ska det inte räcka till i alla fall mot dagens Serbien.

Frågan är hur pass mycket Österrike kommer att förlora med idag, att Serbien vinner råder det inga tvivel om, det är viktigt att ta full pott hemma och att hålla distansen till Frankrike.

Jag spelar -1 på Serbien idag med måttlig insats, 2-0 eller 3-0 är inga resultat som skulle överaska mig idag.

Lycka till med era spel och trevlig nationaldag önskar jag alla.